Volvon ensimmäisestä sähköautosta paljastui turvallisuusriski – voi aiheuttaa yllättävän pysähtymisen - Talous | HS.fi

Volvon ensimmäisestä sähköautosta paljastui turvallisuusriski – voi aiheuttaa yllättävän pysähtymisen

Maailmalla on raportoitu yhdeksän tapausta, jossa XC40 Recharge on yllättäen pysähtynyt.

Volvon ensimmäisen täyssähköauton XC40 Rechargen valmistus alkoi lokakuussa, ja Suomeen ensimmäiset autot saapuivat joulukuussa. Tällä hetkellä autoja on Suomen teillä runsaat 330 kappaletta.­

1.3. 10:52

Volvon ensimmäisestä täyssähköautosta XC40 Rechargesta on paljastunut ohjelmistohäiriö, joka voi aiheuttaa auton yllättävän pysähtymisen. Volvo tiedotti maanantaiaamuna, että XC40 Recharge -autoihin tehdään nyt automaattinen ohjelmistopäivitys, jonka yhteydessä auton voimansiirrosta korjataan turvallisuuteen liittyvä häiriö.

Volvon viestinnästä kerrotaan, että ohjelmistovika voi aiheuttaa tilanteen, jossa auton moottorin veto yllättäen häviää. Jarruihin tai ohjaukseen vika ei vaikuta.

Valmistajan tietoon on tullut maailmalta yhdeksän tapausta, jossa näin on tapahtunut. Suomesta ilmoituksia ei ole tullut.

XC40 Rechargen valmistus alkoi lokakuussa, ja Suomeen ensimmäiset autot saapuivat joulukuussa. Tällä hetkellä autoja on Suomen teillä runsaat 330 kappaletta.

Autonomistajat saavat tiedon ohjelmistopäivityksestä pian. Heidän ei tarvitse viedä autoa huoltoon, vaan ohjelmistopäivitys voidaan suorittaa etänä. Auto ehdottaa päivitystä itse.