Volvo aikoo luopua polttomoottoreista kokonaan vuosikymmenen sisällä - Talous | HS.fi

Volvo aikoo luopua polttomoottoreista kokonaan vuosikymmenen sisällä

Useat perinteiset autovalmistajat ovat viime kuukausina vakuuttaneet siirtyvänsä täysin sähköautoihin.

Volvon kilpa-autokumppanin Polestarin sähköauto on lähdössä vientiin yhtiön kiinalaisen omistajan tehtaalta Taizhousta. Taustalla Volvon katumaastureita.­

2.3. 7:46

Autoyhtiö Volvo aikoo ryhtyä ainoastaan sähköautojen valmistajaksi vuoteen 2030 mennessä. Lupauksellaan Volvo liittyy kasvavaan joukkoon perinteisiä autovalmistajia, jotka suunnittelevat siirtymää sähköautoihin.

Yhtiön välitavoitteena on, että puolet yhtiön kansainvälisestä myynnistä koostuu täyssähköautoista viimeistään vuonna 2025. Tuolloin tavoitteena on lisäksi se, että loput myydyistä autoista olisivat hybridejä.

Volvo aikoo vaiheittain poistaa kokonaan mallistostaan autot, joissa on polttomoottori. Näin ollen myös hybridiautot poistuvat lopulta valikoimasta.

”Olen täysin vakuuttunut, ettei tulevaisuudessa ole asiakkaita, jotka todella haluavat pysyä polttomoottorissa”, Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson kertoo Reutersin mukaan.

”Me uskomme, että sähköauto on asiakkaille houkuttelevampi.”

Volvo aikoo lanseerata uuden sähköautoperheen lähivuosien aikana. Yhtiön mukaan sähköautoja tullaan myymään vain verkkokaupan kautta.

Viime kuussa Ford lupasi tehdä koko Euroopassa myytävästä automallistostaan täysin sähköisen vuoteen 2030 mennessä. Jaguarien on luvattu olevan täyssähköautoja vuoteen 2025 mennessä.

Saksalaisen Volkswagenin omistama Bentley lupasi jo viime syksynä siirtyä täysin sähköautoihin vuoteen 2030 mennessä.

Volvo tiedotti maanantaina, että sen ensimmäisestä täyssähköautosta XC40 Rechargesta on paljastunut ohjelmistohäiriö, joka voi aiheuttaa auton yllättävän pysähtymisen. Volvon mukaan XC40 Recharge -autoihin tehdään nyt automaattinen ohjelmistopäivitys, jonka yhteydessä auton voimansiirrosta korjataan turvallisuuteen liittyvä häiriö.

Ruotsissa vuonna 1927 perustettu Volvo on ollut kiinalaisen Zhejiang Geely Holdingin omistuksessa vuodesta 2010.