Sijoittavien naisten määrä kasvaa hurjaa vauhtia, ja esimerkiksi Nordnetin nais­asiakkaiden määrä kaksin­kertaistui – ”Koen tärkeäksi kannustaa naisia sijoittamisen pariin” - Talous | HS.fi

Sijoittavien naisten määrä kasvaa hurjaa vauhtia, ja esimerkiksi Nordnetin nais­asiakkaiden määrä kaksin­kertaistui – ”Koen tärkeäksi kannustaa naisia sijoittamisen pariin”

Nordnet Suomen maajohtajan Suvi Tuppuraisen mukaan naiset eivät lähde voimakkaiden markkinaliikkeiden houkuttelemana markkinoille yhtä herkästi kuin miehet.

Pörssi on ollut perinteisesti miehinen maailma, mutta naissijoittajien määrä kasvaa.­

2.3. 9:46

Pohjoismaisen sijoituspalveluja tarjoavan Nordnetin Suomen asiakaskunnasta 36 prosenttia on naisia. Nordnet selvitti sukupuolten välisiä eroja asiakaskunnassaan ensi maanantaina vietettävän naistenpäivän alla.

Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen korostaa esikuvien merkitystä naisten sijoittamisen lisäämisessä.

”Miehillä on vielä niin iso etumatka, että koen tärkeäksi kannustaa naisia näkyvästi sijoittamisen pariin”, Tuppurainen sanoo tiedotteessa.

Naisasiakkaiden määrä kuitenkin kasvaa kovempaa vauhtia kuin miesten. Suomessa naisasiakkaiden määrä on kasvanut Nordnetin mukaan kahdessa vuodessa 99 prosenttia. Miesten määrä on kasvanut samalla aikavälillä 56 prosenttia.

Viime vuonna Nordnetin saamista uusista asiakkaista 43 prosenttia oli naisia.

Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.­

Suomessa naisten osuus asiakkaista on Pohjoismaiden suurin. Ruotsissa osuus on kolmannes, Tanskassa 28 prosenttia ja Norjassa viidennes.

Nordnet selvitti myös naisten ja miesten omistusten eroja. Naisten suosikkirahastoja ovat indeksirahastot ja ETF-rahastot, jotka seuraavat globaalia osakemarkkinaa tai kehittyviä markkinoita. Omistetuimpien osakkeiden lista on täysin sama kuin miehillä. Listalla ovat Fortum, Nokia, Nordea, Sampo ja Finnair.

”Naisten suosikit eli indeksirahastot edustavat matalaa kynnystä aloittaa pitkäjänteinen osakesäästäminen, ja rahastojen suurempi suosio takaa hajautetumman osakesalkun”, Tuppurainen sanoo.

Sen sijaan naiset eivät ole lähteneet voimakkaiden liikkeiden perässä markkinoille. Tuppuraisen mukaan naiset eivät välttämättä tavoittele sijoittamisella äkkirikastumista tai taloudellista riippumattomuutta, vaan heitä motivoi oman ja läheisten talouden turvaaminen.

”Maaliskuussa 2020 koronapandemian alkaessa ja tammikuussa 2021 Gamestop-huumassa voimakkaat markkinaliikkeet houkuttelivat pääosin miehiä. Miehet ryntäävät markkinoille herkemmin silloin, kun pörssissä rytistään rajusti alas tai kurssit raketoivat”, Tuppurainen sanoo.

Naisten ulkomaiset osakesuosikit ovat Apple, Nordnet AB, Coca-Cola, Norwegian ja Pfizer. Korkealla miesten omistuslistalla ovat esimerkiksi Gamestop ja AMC Entertainment, jotka eivät ole lähelläkään naisten omistusten kärkeä.