Yksi Suomen nopeimmin kasvavista yrityksistä GameRefinery myytiin amerikkalaiselle Vunglelle - Talous | HS.fi

Yksi Suomen nopeimmin kasvavista yrityksistä GameRefinery myytiin amerikkalaiselle Vunglelle

Pelianalyytikkayritys GameRefinery nousi tammikuussa Suomen teknologiayritysten kasvulistan ykköseksi.

2.3. 17:48

Amerikkalainen mainosalustayritys Vungle on ostanut suomalaisen pelianalyytikkayrityksen GameRefineryn, kertovat yhtiöt verkkosivuillaan. Yhtiöt eivät julkistaneet kauppasummaa.

GameRefinery nousi tammikuussa konsulttiyritys Deloitten teknologiayritysten kasvulistan ykköseksi Suomessa. Deloitten mukaan GameRefineryn liikevaihto kasvoi 2 514 prosenttia vuosina 2016–2019.

GameRefineryn asiakkaita ovat muun muassa Rovio, Zynga, Ubisoft ja King. Yhtiön palvelun tietokanta kattaa satojatuhansia pelejä, ja se tarjoaa pelikehittäjille ja -julkaisijoille työkaluja pelien kaupallistamiseen.

Vunglen tiedotteen mukaan ostoksen taustalla on Applen iOS 14 -käyttöjärjestelmään tekemät yksityisyysmuutokset. Muutoksen aiheuttamiin jättimäisiin haasteisiin pelisovellusten mainonnan kohdentamisessa viittaa myös GameRefineryn toimitusjohtaja Markus Råmark kirjoituksessaan.

GameRefineryn perustajat Råmark, Veli-Pekka Julkunen ja Joel Julkunen sekä yhtiön 30 työntekijää siirtyvät Vunglen palvelukseen ja jatkavat työskentelyä Helsingissä.

Vunglellä on noin 270 työntekijää. Sen pääkonttori on San Franciscossa Kaliforniassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita