Rotterdam varastoi pian teollisuuden päästöt meren pohjaan, ja se voi selittää, miksi valtion pörssijätti vienee miljardihankkeensa Suomen sijaan Hollantiin

Moni tekijä puoltaa Nesteen jalostamoinvestoinnin tekemistä Rotterdamiin, eikä apu päästöongelman ratkaisuun ole niistä vähäisin, kirjoittaa HS:n taloustoimittaja Jarno Hartikainen.

Rotterdamin satama-alueen Porthos-hankkeessa on tarkoitus kerätä talteen raskaan teollisuuden päästöt, kuljettaa ne maanalaista putkea pitkin merelle ja varastoida ne Pohjanmeren pohjaan.

| Päivitetty

Polttoainejalostaja Nesteen hartaasti odotettu suurinvestointi Porvooseen on menossa Suomelta todennäköisesti sivu suun. Sen sijaan miljardiluokan investointi kohdistunee Rotterdamiin.

Kauppalehti kertoi keskiviikkona lähteitään nimeämättä, että investointi Rotterdamiin tulisi yhtiölle noin 500 miljoonaa euroa halvemmaksi kuin investointi Porvooseen. HS:n lähteiden mukaan summa on oikeansuuntainen. Ero Rotterdamin eduksi on vain kasvanut sitä mukaa, mitä pidemmälle Nesteen laskelmat ja arviot ovat edenneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita