Wall Street painui selvään laskuun Powellin kommenttien jälkeen, Tesla uppoaa - Talous | HS.fi

Wall Street painui selvään laskuun Powellin kommenttien jälkeen, Tesla uppoaa

Yhdysvaltain osakemarkkinoiden pääindeksit kääntyivät torstaina selvään laskuun keskuspankki Fedin pääjohtajan kommenttien jälkeen.

New Yorkin pörssin sisäänkäynti­

4.3. 17:20 | Päivitetty 4.3. 21:42

Yhdysvaltain osakemarkkinat aukesivat torstaina lähelle eilistä tasojaan, mutta kääntyivät selvään laskuun päivän edetessä.

Tunnelma synkkeni sen jälkeen, kun Yhdysvaltain keskuspankki Fedin pääjohtajan Jerome Powell viesti seminaarissa, ettei keskuspankilta ole luvassa toimia maan valtiolainojen hiljattaisen korkojen nousun hillitsemiseksi. Powellin kommenttien jälkeen Yhdysvaltain 10-vuotisen lainan korko hyppäsi yli 1,50 prosentin, mikä käänsi Yhdysvaltain seuratuimmat osakeindeksit laskuun.

Suurten yhtiöiden Dow Jones -indeksi ja laaja S&P 500 -indeksi olivat noin puolitoista tuntia ennen pörssien sulkeutumista selvässä laskussa.

Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi oli jyrkästi miinuksilla. Laskun seurauksena Nasdaq ei ole noussut tämän vuoden aikana ollenkaan.

Teknologiayhtiöistä Apple ja Netflix olivat laskeneet selvästi ja sähköautoyhtiö Tesla voimakkaasti. Myös verkkolaitevalmistaja Nokian osake oli tullut alas jyrkästi New Yorkissa.

Tutki pörssejä tarkemmin HS:n pörssipalvelussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita