Norjan kilpailuvirasto saattaa puuttua Altian ja Arcuksen fuusioon - Talous | HS.fi

Norjan kilpailuvirasto saattaa puuttua Altian ja Arcuksen fuusioon

Norjan kilpailuviranomaiset ovat huolissaan kilpailun heikkenemisestä Norjan alkoholimonopolin myyntimarkkinoilla. Altia kertoo neuvottelevansa mahdollisista toimenpiteistä ratkaistakseen viranomaishuolet.

Vodka-tuotantoa Altian Rajamäen alkoholijuomatehtaalla Nurmijärvellä­

11.3. 13:43

Norjan kilpailuviranomainen NCA harkitsee, että se puuttuu suomalaisen Altian ja norjalaisen Arcuksen yhdistymiseen, NCA kertoo verkkosivuillaan.

NCA katsoo alustavassa päätösluonnoksessaan, että yhdistyminen saattaa heikentää kilpailua alkoholijuomien myynnissä Norjan alkoholin myyntimonopolille Vinmonopoletille. Viraston mielestä yhdistyneestä yhtiöstä tulisi Vinmonopoletin suurin toimittaja akvaviitti-, vodka- ja alle 22 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien alkoholijuomien markkinoilla.

Altia ja Arcus ovat NCA:n mukaan tehneet ehdotuksia näiden kilpailuhuolien helpottamiseksi, mutta ne ovat norjalaisviraston mukaan olleet riittämättömiä.

NCA korostaa, että päätösluonnos on alustava. Yhtiöillä on nyt viisitoista päivää aikaa kommentoida NCA:n päätösluonnosta, jonka jälkeen virasto tekee lopullisen päätöksen.

Altia kertoo tiedotteessaan, että se ja Arcus neuvottelevat parhaillaan mahdollisista toimenpiteistä ja niiden toteuttamistavasta NCA:n kanssa ratkaistakseen viranomaisen huolet.

Altia ja Arcus sopivat viime vuoden syyskuussa yhdistyvänsä sulautumalla Anora Group -nimiseksi viinien ja väkevien alkoholijuomien valmistajaksi. Kilpailuviranomaiset Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ovat ottaneet yhdistyminen tarkempaan jatkokäsittelyyn.

Altia ja Arcus odottavat edelleen saavansa kilpailuviranomaisten hyväksynnät ja toteuttavansa yhdistymisen kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.