Bloomberg: Huawei alkaa vaatia 5g-lisenssimaksuja Applelta ja Samsungilta - Talous | HS.fi

Bloomberg: Huawei alkaa vaatia 5g-lisenssimaksuja Applelta ja Samsungilta

Kiinalainen verkkolaitevalmistaja Huawei aikoo veloittaa pienempiä lisenssimaksuja 5g-patenteistaan kuin Nokia tai Ericsson, kertoi yhtiön johto tiistaina uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Kiinalainen verkkolaitevalmistaja Huawei Technologies kertoi tiistaina, että se alkaa veloittaa matkapuhelinvalmistajilta 5g-patenttimaksuja.­

16.3. 19:31

Kiinalainen verkkolaitevalmistaja Huawei Technologies aikoo alkaa veloittaa matkapuhelinvalmistajilta ”kohtuullista” korvausta 5g-teknologiansa patenteista, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Huawein lakiasianjohtaja Song Liuping kertoi tiistaina lehdistötilaisuudessa, että yhtiö aloittaa neuvottelut lisenssimaksuista amerikkalaisen Applen ja eteläkorealaisen Samsungin kanssa.

Huawei pyrkimys saada patenttimaksuja on mielenkiintoinen, koska Yhdysvallat on asettanut talouspakotteita sitä vastaan tietoturvaepäilyjen takia. Yhtiön mukaan pakotteiden ei pitäisi vaikuttaa maksuihin, koska sen patentit ovat vapaasti saatavilla.

Huawein täkynä matkapuhelinvalmistajien suuntaan on se, että se lupaa veloittaa pienempiä lisenssimaksuja 5g-patenteistaan kuin Nokia, Ericsson tai amerikkalainen Qualcomm.

Huawei arvioi, että se voisi kerätä patentti- ja lisenssimaksuilla noin 1,2-1,3 miljardia dollaria vuosilta 2019-21. Yhtiö tähtää 2,50 dollariin matkapuhelinta kohden.

Kiinalaisyhtiö aikoo käyttää varat tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jotta se pysyisi Nokian ja Ericssonin mukana teknologian kehityksessä.

Bloombergin mukaan Huawein 5g-teknologiaa koskeva patenttisalkku on maailman suurin.