Bitcoinin nopea nousu ”merkittävä” sijoittajariski, varoittaa Euroopan pankkivalvoja - Talous | HS.fi

Bitcoinin nopea nousu ”merkittävä” sijoittajariski, varoittaa Euroopan pankkivalvoja

Euroopan pankkivalvoja Esma varoittaa yksityissijoittajia siitä, että virtuaalivaluutat ovat hyvin riskialttiita ja spekulatiivisia sijoituskohteita.

Euroopan finanssivalvoja Esma varoitti keskiviikkona bitcoinin nopean nousun riskeistä.­

17.3. 19:41

Euroopan pankkivalvoja Esma varoittaa sijoittajia ”merkittävistä” riskeistä, jotka ovat syntyneet bitcoinin ja muiden virtuaalivaluuttojen nopeasta arvon noususta.

Esma julkisti keskiviikkona puolivuosittaisen riskiraporttinsa. Raportti analysoi koronapandemian vaikutusta rahoitusmarkkinoihin viime vuoden toisella vuosipuoliskolla.

Esma varoittaa raportissa yksityissijoittajia siitä, että virtuaalivaluutat ovat hyvin riskialttiita ja spekulatiivisia sijoituskohteita. Esma muistuttaa sijoittajia siitä, että heidän täytyy huomioita virtuaalivaluuttojen korkeat riskit kuten koko sijoituksen menettäminen.

Lue lisää: Maailman vaihdetuin kryptovaluutta ei ole bitcoin. Mutta kukaan ei tiedä, mitä miljardeja pyörittävän Tetherin taseessa todella on.

Finanssivalvoja huomauttaa, että valtaosa virtuaalivaluutoista ei ole säädeltyjä sijoituskohteita Euroopan unionin alueella. Se tarkoittaa, että niitä eivät koske sijoittajien suojelumekanismit.

Bitcoinin arvo on noussut noin 900 prosenttia vuoden aikana. Lauantaina yhden bitcoinin arvo kohosi ensi kerran yli 60 000 dollariin, ja keskiviikkona se liikkui lähellä 55 000 dollaria. Korona-aikana bitcoiniin ovat innostuneet sijoittamaan erityisesti yksityissijoittajat.

Euroopan komissio esitteli viime vuoden syyskuussa ehdotuksensa virtuaalivaluuttojen markkinoiden sääntelemiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita