USA:n talouskasvusta jälleen valoisia merkkejä: Työttömyys putosi pandemia-ajan matalimmalle tasolleen - Talous | HS.fi

USA:n talouskasvusta jälleen valoisia merkkejä: Työttömyys putosi pandemia-ajan matalimmalle tasolleen

Yhdysvalloissa on nyt vähemmän työttömiä kuin kertaakaan koko pandemian aikana.

Yhdysvaltain työttömien määrä oli viime viikolla pandemia-ajan matalin.­

25.3. 16:30

Yhdysvalloissa on saatu lisää merkkejä talouden nopeasta kasvusta. Muun muassa New York Times ja Wall Street Journal uutisoivat, että maan työttömyysluvut olivat viime viikolla pandemia-ajan matalimmalla tasollaan.

Viine viikolla työttömyysetuuksia haki 684 000 henkilöä, edellisviikolla vastaava luku oli 781 000. Taso on nyt matalin sitten viime maaliskuun 2020 puolivälin.

Yhdysvallat on elvyttänyt viime aikoina talouttaan poikkeuksellisen suurilla rahasummilla. Presidentti Joe Biden hyväksyi maaliskuun alkupuolella noin 1 900 miljardin dollarin koronaelvytyspaketin.

Kyse on jo kolmannesta koronaelvytyspaketista. Tämän lisäksi Bidenin hallinto valmistelee erillistä noin 3000 miljardin dollarin talouspakettia.

Lue lisää: Suuri heiluri liikahti. Joe Biden haluaa näyttää keski­sormea Kiinalle ja Donald Trumpille.

Kolmannen koronaelvytyspaketin yhteydessä useimmille yhdysvaltalaisille jaetaan suoraan rahaa tilille. Pankkitalletus on suuruudeltaan 1 400 dollaria eli vajaat 1 200 euroa kotitalouden jokaista jäsentä kohden, mukaan lukien lapset ja kotitalouden muut huollettavat kuten opiskelijat ja vanhukset. Siten esimerkiksi naimisissa oleva kahden lapsen perhe saa tukea jopa 5 600 dollaria. Myös tänä vuonna syntyvät vauvat kuuluvat tuen saajiin veronpalautusmenettelyn kautta.

Yhdysvaltain talouden arvioidaan kasvavan tänä vuonna 6,5 prosenttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita