IMF:n on määrä julkistaa ensi viikolla päivityksensä maailmantalouden kasvuennusteeseen. Tammikuussa kuluvan vuoden kasvuvauhdiksi ennustettiin 5,5 prosenttia. - Talous | HS.fi

IMF aikoo nostaa jälleen maailmantalouden kasvu­ennustettaan

Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja Kristalina Georgiev järjestön kokouksessa vuonna 2019­

30.3. 22:34

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF aikoo nostaa ennustettaan maailmantalouden kasvusta tänä ja ensi vuonna, sanoo IMF:n pääjohtaja Kristalina Georgieva.

Georgieva sanoi tiistaina amerikkalaisen Council on Foreign Relations -ajatuspajan tilaisuudessa, että maailmantalous on vankemmalla pohjalla valtioiden jättimäisten koronaelvytyspakettien ansiosta. Hän kuitenkin varoitti, että tilanne vaihtelee vaarallisen paljon eri alueiden ja maiden kesken.

Georgievan mukaan maailma on samanlaisessa käännepisteessä kuin vuonna 1945, jolloin IMF ja Maailmanpankki perustettiin. Hän vaati vahvoja toimia elpymisen turvaamiseksi, rokotevalmistuksen ja -jakelun kiihdyttämistä sekä investointeja vihreään ja digitaaliseen infrastruktuuriin.

IMF nosti tammikuussa maailmantalouden kuluvan vuoden kasvuennustetta 5,5 prosenttiin ja ensi vuoden kasvuennustetta 4,2 prosenttiin. Georgievan mukaan IMF aikoo nostaa taas ennusteitaan, koska Yhdysvalloissa on hyväksytty uusi elvytyspaketti ja koska koronarokotukset ovat parantaneet kasvunäkymiä muissa kehittyneissä talouksissa.

IMF:n on määrä julkistaa ensi viikon tiistaina päivityksensä maailman talousennusteeseen. Viime vuonna maailmantalous supistui IMF:n arvion mukaan 3,5 prosenttia.

Georgieva sanoi, että Euroopan maat voivat odottaa talouksiensa toipuvan vakaasti toisella vuosipuoliskolla rokotustahdin kiihtyessä.

Pääjohtaja kuitenkin varoitti epävakaista rahoitusoloista. Hän kehotti viranomaisia tarkkailemaan omaisuuserien kohonneita arvoja ja muita rahoitusriskejä sekä toimimaan liiallisen kurssiheilunnan välttämiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita