WTO nostaa maailmankaupan kasvuennustettaan - Talous | HS.fi

WTO nostaa maailmankaupan kasvuennustettaan

Maailman kauppajärjestö ennustaa nyt maailmankaupan kasvavan 8,0 prosenttia tänä vuonna.

WTO:n pääsihteeri Ngozi Okonjo-Iweala tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.­

31.3. 21:59

Maailman kauppajärjestö WTO on nostanut ennustettaan maailman tavarakaupan kasvusta kuluvalle vuodelle, mutta varoittaa, että koronapandemia on yhä riski maailmankaupan näkymille.

WTO:n pääsihteeri Ngozi Okonjo-Iweala kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa, että koronarokotukset ovat antaneet maailmalle mahdollisuuden pysäyttää virus ja käynnistää talouskasvu.

WTO ennustaa nyt, että tavarakauppa kasvaa tänä vuonna 8,0 prosenttia viime vuoden 5,3 prosentin laskun jälkeen. Lokakuussa järjestö ennusti tavarakaupalle 7,2 prosentin kasvua kuluvalle vuodelle ja 9,2 prosentin laskua viime vuodelle. Vuonna 2022 kasvun ennustetaan hiipuvan 4,0 prosenttiin.

WTO:n mukaan lyhyen aikavälin riskit ovat yhteydessä pandemiaan liittyviin tekijöihin.

WTO sanoi, että kiihtyvä rokotejakelu ja nopeutunut sulkutoimien purkaminen voivat lisätä tavarakauppaa 2,5 prosenttiyksikköä. Silloin maailmankauppa voisi palautua pandemiaa edeltävälle kasvutrendille neljännellä neljänneksellä.

Vastaavasti hidastunut rokotejakelu ja uudet virusmuunnokset voivat pienentää kaupan kasvua lähes kaksi prosenttiyksikköä.

Artikkeliin liittyviä aiheita