Verottaja hakee Suomeen näyttävästi saapunutta Brewdogia konkurssiin, yhtiöllä on maksamatonta verovelkaa yli 10 000 euroa - Talous | HS.fi

Verottaja hakee Suomeen näyttävästi saapunutta Brewdogia konkurssiin, yhtiöllä on maksamatonta verovelkaa yli 10 000 euroa

Verohallinto jätti keskiviikkona konkurssihakemuksen käsityöläisolutyhtiö Brewdogista.

BrewDogin Viiskulman-baari Helsingissä vuonna 2015.­

8.4. 12:00 | Päivitetty 8.4. 13:41

Verohallinto hakee käsityöläisoluisiin erikoistunutta Brewdog-yhtiötä konkurssiin.

Verottaja jätti Suomen Asiakastiedon keräämien tietojen mukaan konkurssihakemuksen skottipanimo Brewdogin Suomen-yhtiöstä Helsingin käräjäoikeuteen keskiviikkona. Verovelkarekisterin mukaan yhtiöllä on maksamatonta verovelkaa yli 10 000 euroa. Suomen yhtiön enemmistö on suomalaisomistuksessa.

Brewdog sulki suositun, Helsingin Viiskulmassa kuusi vuotta toimineen baarin pysyvästi viime vuoden toukokuussa koronakriisin takia.

Silloin tarkoituksena oli, että yhtiön Tampereen ravintola jatkaa toimintaansa viime kevään ravintolarajoitusten jälkeen, yhtiön Suomen-toimitusjohtaja Joakim Stenius kertoi.

Brewdogin Helsingin-baarin kannattavuutta painoi jo ennen koronapandemiaa terassin puuttuminen. Baari ei saanut taloyhtiöltä lupaa terassiin.

Aloittaessaan vuonna 2014 Brewdog oli toiminta-ajatukseltaan poikkeuksellinen. Baarissa myytiin ainoastaan käsityöläistuotteita ja hinnat olivat sen mukaiset.

Brewdogin Suomen-yhtiön liikevaihto oli toissa vuonna 1,0 miljoonaa euroa ja liiketappio 211 000 euroa.

Perintätoimistot ovat karhunneet Brewdogilta velkoja pitkin kevättä. Osa maksukehotuksista on ollut vain sadan euron suuruisia.