Varusteleka kasvoi USA:ssa ja teki ennätystuloksen – “Verojen maksu on ihan kivaa” - Talous | HS.fi

Varusteleka kasvoi USA:ssa ja teki ennätystuloksen – “Verojen maksu on ihan kivaa”

”Ruton vuoksi porukka ei ole voinut mennä juuri muualle kuin korpeen ja aavikolle, minkä ansiosta ulkoiluharrastukset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti”, sanoo toimitusjohtaja Jari Laine.

Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm.­

8.4. 18:26

Ulkoilu- ja armeijavarusteita sekä verkossa että myymälöissään myyvä Varusteleka kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan 24 prosenttia yhteensä 18,1 miljoonaan euroon. Liikevaihdosta yli 2,5 miljoonaa euroa tuli verkkokaupasta Yhdysvalloissa.

Liikevoitto nousi 1,4 miljoonaan euroon. Se kasvoi yli 60 prosenttia edellisvuodesta.

Toimitusjohtaja Jari Laineen mukaan yritys varautui koronakriisin iskettyä vuosi sitten myynnin tyrehtymiseen.

”Varusteleka teki kuten monet muut vähittäiskaupat: lomautti myymälän henkilökuntaa, haki kehitysrahoitusta ja asettautui hätälaskeutumisasentoon”, yhtiö kirjoittaa tiedotteessaan.

Toisin kuitenkin kävi. Kauppa kävi erinomaisesti, mistä Laine kiittää ennen kaikkea Varustelekaa itseään, mutta myös olosuhteita.

”Toki loistava menestys on omasta mielestä vain ja ainoastaan tulosta meidän erinomaisuudesta, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että poikkeuksellinen vuosi pelasi myös meidän pussiin. Ruton vuoksi porukka ei ole voinut mennä juuri muualle kuin korpeen ja aavikolle, minkä ansiosta ulkoiluharrastukset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti”, Laine sanoo tiedotteessa.

Hän uskoo, ettei ulkoiluharrastus lopahda, vaikka pandemia joskus taittuukin.

Armeijoiden ylijäämätavaraa ja omaa tuotantoaan myyvä Varusteleka on menestynyt osin omintakeisella yrityskuvallaan, johon kuuluu rehvakas ja isänmaallinen mutta hieman itseironinen esiintyminen.

Varusteleka listaa tulostiedotteessaan myös maksamansa verot, koska yritys ”on määrittänyt visiokseen luoda vaurautta Suomeen”. Yritys maksoi suoria ja välillisiä veroja viime vuonna 4,1 miljoonaa euroa.

“Verojen maksu on ihan kivaa, sillä Suomessa niitä käytetään siihen, että ihmisistä pidetään huolta. Varustelekalla ei verosuunnittelua harrasteta, vaan me maksetaan pörröiselle verokarhulle se, jonka mesikämmen vaatii”, yhtiön perustaja ja omistaja Valtteri Lindholm sanoo tiedotteessa.

Tänä vuonna Varusteleka hakee kasvua erityisesti Yhdysvalloista. Yrityksen liikevaihto on vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana kasvanut jo 26 prosenttia viime vuoden alkuvuoteen verrattuna. Koko vuodelle tavoitteena on kymmenen prosentin kasvu.

Artikkeliin liittyviä aiheita