Nordean ex-konsernijohtaja Casper von Koskull nimitettiin Ahlströmin suvun sijoitusyhtiön hallitukseen - Talous | HS.fi

Nordean ex-konsernijohtaja Casper von Koskull nimitettiin Ahlströmin suvun sijoitusyhtiön hallitukseen

Von Koskull on ottanut hallituspaikkoja perheyrityksista, ei pörssiyrityksistä.

Casper von Koskull­

13.4. 15:04

Nordean entinen konsernijohtaja Casper von Koskull on nimitetty Ahlströmin suvun sijoitusyhtiön Ahlström Capitalin hallituksen jäseneksi.

Ahlström Capital omistaa kokonaan infrarakennusyhtiö Destian ja se on suuri omistaja myös pörssistä vetäytyvässä Ahlstrom-Munksjössä ja Suomisessa.

Von Koskull lopetti Nordean johdossa viime vuonna vain 60-vuotiaana. Monen entisen toimitusjohtajan tavoin hän ei ole kuitenkaan hakeutunut pörssiyhtiöiden hallitustehtäviin, vaan pörssin ulkopuolella oleviin perheyrityksiin.

Ahlström Capitalin lisäksi hän on ruotsalaisen merenkulkualan perheyrityksen Stenan ja niin ikään suvun omistuksessa olevan Fazerin hallituksissa. Hän on myös norjalaismiljardööri Ivar Tollefsenin omistaman asuntosijoitusyhtiö Heimstaden bostadin hallituksen puheenjohtaja.

Elokuussa 60 vuotta täyttänyt von Koskull kertoi syntymäpäivähaastattelussaan olevansa mukana sijoittajana ja neuvonantajana myös joissan start-up-yrityksissä. Hän sanoi, ettei halua ”miksikään hallitusammattilaiseksi”.

Ennen Nordeaa hän oli johtotehtävissä Goldman Sachsilla, UBS:ssä sekä Citibankissa.