Kyyti- ja ruokalähettipalvelu Grab listautuu keittiön kautta Nasdaqiin, yhtiön arvo on yli kaksinkertaistunut vuodessa - Talous | HS.fi

Kyyti- ja ruokalähettipalvelu Grab listautuu keittiön kautta Nasdaqiin, yhtiön arvo on yli kaksinkertaistunut vuodessa

Aasiassa suosittu kyyti- ja ruokalähettipalvelu Grab suunnittelee listautumista spac-järjestelyllä.

Grabin ja Altimeter Growthin yritysjärjestely on Reutersin mukaan suurin spac-sopimus tähän mennessä. Spac-yhtiöistä tuli suosittuja sijoituskohteita Yhdysvalloissa viime vuonna, jolloin niiden keräämään rahoituksen määrä kohosi 83 miljardiin dollariin.­

13.4. 16:20 | Päivitetty 13.4. 20:21

Singaporelainen kyyti- ja ruokalähettipalvelu Grab Holdings aikoo listautua Yhdysvaltain Nasdaq-pörssiin yhdistymällä niin sanotun spac-yhtiö Altimeter Growthin kanssa.

Spac-yhtiöllä tarkoitetaan pörssiin listautunutta yhtiötä, jolla ei ole liiketoimintaa ja joka on kerännyt sijoittajilta rahoitusta tehdäkseen yritysoston.

Grab kertoo suunnitelmistaan tiistaina julkaisemassa tiedotteessaan. Grab kehittää samannimistä kyyti-, ruokalähetti- ja maksusovellusta, ja se kertoo olevansa alallaan suurin Kaakkois-Aasiassa.

Grab kertoo, että sen pörssiinmenon taustalla on yhtiön vahva taloudellinen menestys viime vuonna. Grabin ja Altimeter Growthin yhdistymisen odotetaan tapahtuvan tulevina kuukausina.

Altimeter Growth on amerikkalaisen sijoitusyhtiön Altimeter Capitalin tukema yhtiö. Uutistoimisto Reutersin mukaan siihen on sijoittanut muun muassa sijoitusyhtiöt Blackrock, Fidelity, Janus Henderson ja Temasek yhteensä neljä miljardia dollaria. Grab kertoo saavansa järjestelyssä noin 4,5 miljardin dollarin käteistuotot.

Yritysjärjestely arvottaa Grabin noin 39,6 miljardin dollarin arvoiseksi. Vain vuosi sitten Grap arvostettiin Reutersin mukaan noin 16 miljardin dollarin arvoiseksi yhtiöksi.

Grabin ja Altimeter Growthin yritysjärjestely on Reutersin mukaan suurin spac-sopimus tähän mennessä. Spac-yhtiöistä tuli suosittuja sijoituskohteita Yhdysvalloissa viime vuonna, jolloin niiden keräämään rahoituksen määrä kohosi 83 miljardiin dollariin. Tänä vuonna nämä kuoriyhtiöt ovat keränneet rahoitusta jo 99 miljardia dollaria.

Grab toimii kahdeksassa maassa ja lähes neljässä sadassa kaupungissa Aasiassa. Vuonna 2018 se osti yhdysvaltalaisen Uberin toiminnot Kaakkois-Aasiassa.

Oikaisu 13.4.2021 kello 20.20: Ruokalähettipalvelu Grabin nimi kirjoitettiin artikkelissa väärin muodossa Grap.

Artikkeliin liittyviä aiheita