Valmetilta positiivinen tulosvaroitus, liiketoiminta kasvaa viime vuodesta - Talous | HS.fi

Valmetilta positiivinen tulosvaroitus, liiketoiminta kasvaa viime vuodesta

Yhtiö arvioi liikevaihtonsa ja tuloksensa nousevan viime vuoden tasosta.

Monialayritys Valmetilla on tehdas esimerkiksi Jyväskylän Rautpohjassa.­

16.4. 8:49

Konepajayhtiö Valmet antaa positiivisen tulosvaroituksen huhtikuun tulosjulkistuksen alla.

Yhtiö arvioi nyt liiketoimintansa kasvavan vuonna 2021 edellisvuoteen verrattuna, jolloin se oli 3,74 miljardia euroa. Aikaisemmin Valmet arvioi liikevaihdon pysyvän vuoden 2020 tasolla.

Yhtiö nostaa tulosohjeistustaan myös tuloksen ja arvioi sen nousevan viime vuodesta, jolloin liiketoiminnan tulos oli 365 miljoonaa euroa.

Valmet on onnistunut nostamaan esimerkiksi paperikoneiden kauppansa hyvälle tasolle viime vuosina. Yhtiö on panostanut kartonkikoneiden rakentamiseen, kun koronapandemian ohella verkkokaupan kasvu on lisännyt kartonkipakkaamisen kysyntää.

Valmet valmistaa myös kokonaisia sellutehtaita ja biomassaa tai lajiteltua jätettä polttavia kattiloita. Yli kolmasosa liikevaihdosta tulee palveluliiketoiminnasta, joka tarkoittaa koneiden kunnossapitoa, etähallintaa, varaosia ja kulutusosia kuten paperikoneissa käytettäviä viirakankaita ja huopia.

Viime vuosina yhtiö liikevaihdosta kymmenesosa on tullut automaatio-liiketoiminnasta. Se tekee järjestelmiä, joilla sellu- ja paperitehtaiden toimintaa ohjataan.