Lehti: Nissan lomauttaa Britannian-tehtaan työntekijöitä sirupulan takia - Talous | HS.fi

Lehti: Nissan lomauttaa Britannian-tehtaan työntekijöitä sirupulan takia

Japanilaisen Nikkei-lehden mukaan noin kymmenesosa Nissanin Sunderlandin-tehtaan työntekijöistä on lomautettuna sirupulan helpottamiseen asti.

Nissanin Sunderlandin-tehtaan autotuotantoa vuonna 2010.­

16.4. 16:39

Japanilainen autonvalmistaja Nissan Motor lomauttaa noin 800 työntekijää tehtaaltaan Britannian Sunderlandissa, kertoo japanilainen Nikkei-sanomalehti. Syynä lomautuksiin on puolijohdepulan takia hidastunut tuotanto.

Japanilaislehden mukaan työntekijät ovat lomautettuna, kunnes puolijohdepula helpottaa ja tuotanto palautuu entiselleen. Lomautettujen määrä on noin kymmenesosa Sunderlandin-tehtaan työntekijöiden määrästä.

Autotehtaat ympäri maailman kärsivät maailmanlaajuisesta sirupulasta, koska älypuhelinten ja muun kuluttajaelektroniikan valmistajien puolijohdekysyntä on kasvanut voimakkaasti korona-aikana.

Lue lisää: Autotehtaita sammutetaan ja pelikonsoleita ei saa. Syy: Mikrosirut loppuivat maailmasta kesken.

Autonvalmistajat ovat jääneet voimakkaasti kasvaneen elektroniikan kysynnän jalkoihin ja joutuneet sopeuttamaan tuotantoansa. Muun muassa ruotsalainen kuorma-autoyhtiö Volvo antoi maaliskuussa tulosvaroituksen sirujen loppumisen takia.

Puolijohteiden tarjontaa pahensi entisestään tulipalo japanilaisessa autojen puolijohteita valmistavassa tehtaassa maaliskuussa.