Lehti: Pääomasijoittaja lykkää Toshiban jättikauppaa, josta Kone voisi hyötyä - Talous | HS.fi

Lehti: Pääomasijoittaja lykkää Toshiban jättikauppaa, josta Kone voisi hyötyä

Japanilaismedian mukaan pääomasijoittaja CVC haluaa antaa Toshiban uudelle johdolle aikaa asettua taloksi.

Japanilaismedian mukaan pääomasijoittaja CVC lykkää jättikauppaa Toshiban ostamiseksi.­

16.4. 21:51

Pääomasijoittaja CVC Capital Partners lykkää virallisen ostotarjouksen tekemistä japanilaisesta monialayhtiö Toshibasta, kertoo japanilaismedia Nikkei verkkosivuillaan.

Toshiban toimitusjohtaja Nobuaki Kurumatani erosi keskiviikkona ja tilalle nimitettiin yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja entinen toimitusjohtaja Satoshi Tsunakawa.

Nikkei kertoo, että CVC haluaa antaa Toshiban uudelle johdolle aikaa asettua ja pohtia asiaa rauhassa ennen kuin se tekee päätöksen mahdollisesta yrityskaupasta.

CVC teki pörssiyhtiö Toshibasta alustavan, noin 20 miljardin dollarin (noin 17 miljardia euroa) ostotarjouksen viime viikolla. Tarkoituksena oli, että CVC julkaisisi yksityiskohtaisen tarjouksen noin kymmenen päivää myöhemmin. Toshiba kertoi perjantaina Nikkeille, ettei virallista tarjousta ole jätetty.

Jos yrityskauppa toteutuu, se olisi yksi suurimmista kaupoista. Ostosuunnitelma aiheutti heti spekulaatioista Toshiban pilkkomisesta. Suomalaisittain kauppa olisi mielenkiintoinen, koska hissiyhtiö Kone omistaa Toshiban hissitoiminnoista 19,9 prosenttia.

Lue lisää: Pääomasijoittaja haluaa ostaa Toshiban 20 miljardin dollarin jättikaupassa, ja se voi tietää Koneelle isoa tiliä

CVC:n tarjous on uutistoimisto Reutersin mukaan herättänyt kritiikkiä, koska Kurumatani oli aiemmin CVC:n palveluksessa.