Nokian pääkilpailijan Ericssonin liikevoitto ylitti odotukset - Talous | HS.fi

Nokian pääkilpailijan Ericssonin liikevoitto ylitti odotukset

Ericsson arvioi kasvattaneensa edelleen markkinaosuuttaan viidennen sukupolven matkapuhelintekniikassa.

Ericssonin toimitusjohtaja Börje Ekholm.­

21.4. 8:40 | Päivitetty 21.4. 20:16

Verkkolaitteita valmistavan Ericssonin alkuvuosi alkoi suotuisasti, sillä yhtiö arvioi kasvattaneensa markkinaosuuttaan viidennen sukupolven (5g) matkapuhelintekniikassa etenkin Euroopassa. Verkkolaiteyksikön liikevaihto kasvoi alkuvuonna 15 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Sen sijaan palveluliiketoiminnassa liikevaihto supistui.

Euroopassa yhtiö on voittanut uusia 5g-sopimuksia etenkin siksi, että monissa valtioissa viranomaiset ovat määränneet teleoperaattoreita rajoittamaan kiinalaisen Huawein laitteiden ja ohjelmistojen käyttö tietoturvapuutteiden takia.

Ericssonin liikevaihto oli tammi–maaliskuussa 49,8 miljardia kruunua (4,9 miljardia euroa) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 5,3 miljardia kruunua (524 miljoonaa euroa). Analyytikot arvioivat, että yhtiön liikevaihto olisi ollut 52,6 miljardia kruunua (5,2 miljardia euroa) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 4,7 miljardia kruunua (464 miljoonaa euroa).

”5g-tekniikan kysyntä globaalisti on suurta ja keskeiset markkinat kehittyvät nopealla vauhdilla, mikä tarjoaa meille mahdollisuuksia kasvaa ydinliiketoimintaamme”, sanoo toimitusjohtaja Börje Ekholm osavuosikatsauksessa.

Vastatakseen kasvavaan kysyntään ja lisätäkseen markkinaosuuttaan eri puolilla maailmaa Ericsson aikoo lisätä investointeja tuotevalikoimansa kehittämiseen.

Ericssonin suomalainen kilpailija Nokia julkaisee tammi–maaliskuun osavuosikatsauksensa ensi viikolla.

Nokian liiketoiminta on suuressa muutoksessa, koska yhtiö muuttaa toimintatapaansa pärjätäkseen paremmin 5-tekniikassa. Alustavien ennakkoarvioiden mukaan Nokian liikevoitto on supistunut alkuvuonna, mikä johtuu etenkin kasvavista 5g-investoinneista.

Oikaisu 21.4. klo 20.12: Analyytikot arvioivat Ericssonin liikevaihdoksi ennalta 52,6 miljardia kruunua ja liikevoitoksi ilman kertaluonteisia eriä 4,7 miljardia kruunua. Virheellisessä versiossa sana ’liikevaihto’ oli korvautunut sanalla ’liikevoitto’ .

Artikkeliin liittyviä aiheita