Netflixin tilaajamäärän kasvu hidastui koronabuumin jälkeen, osake aloitti syöksyn - Talous | HS.fi

Netflixin tilaajamäärän kasvu hidastui koronabuumin jälkeen, osake aloitti syöksyn

Yhtiö odottaa vahvaa toista vuosipuoliskoa, jolloin valikoimiin tulee uusia tuotantokausia suosikkisarjoista.

Netflixin tilaajamäärän kasvu hidastui tammi–maaliskuussa.­

21.4. 9:35

Amerikkalaisen suoratoistopalvelu Netflixin tilaajamäärän kasvu hidastui tammi–maaliskuussa, yhtiö kertoi tiistaina.

Kasvun hidastuminen pelästytti sijoittajat, ja yhtiön osake romahti 11 prosenttia New Yorkin osakemarkkinoiden sulkeutumisen jälkeisessä kaupankäynnissä. Netflix julkisti ensimmäisen neljänneksen tuloksensa markkinoiden sulkeutumiseen jälkeen tiistaina myöhään illalla Suomen aikaan.

Netflix kertoi osavuosikatsauksessaan, että sen tilaajamäärä kasvoi alkuvuonna 3,98 miljoonalla tilaajalla 207,6 miljoonaan tilaajaan eli 13,6 prosenttia vuodentakaisesta. Analyytikot odottivat ennustepalvelu Refinitivin kokoamassa konsensusennusteessa keskimäärin 6,25 miljoonan tilaajan kasvua, uutistoimisto Reuters kertoo.

Netflix ennustaa, että toisella neljänneksellä sen tilaajamäärä kasvaa vain miljoonalla uudella tilaajalla. Analyytikot ennustivat lähes 4,8 miljoonaan tilaajaan lisäystä.

Netflix arvioi, että sen tilaajamäärän kasvun hidastuminen oli seurausta koronapandemian aiheuttamasta tilausbuumista viime vuonna. Lisäksi palvelun sisältötarjonta oli aiempaa heikompaa, koska koronarajoitukset ovat myöhästyttäneet sarjojen ja elokuvien tuotantoa.

Yhtiö kuitenkin odottaa vahvaa toista vuosipuoliskoa. Silloin palvelun valikoimiin tulee uusia tuotantokausia katsojasuosikeista ja tuoreita elokuvia.

Vuosi sitten Netflixin tilaajamäärä kasvoi ennätyksellisellä 15,8 miljoonalla tilaajalla, kun koronavirusta välttänevät ihmiset yrittivät keksiä tekemistä kodeissaan.

Netflixin nettotulos nousi ensimmäisellä neljänneksellä 1,7 miljardiin dollariin (1,4 miljardia euroa) vuodentakaisesta 709 miljoonasta dollarista.

Liikevaihto kasvoi 7,2 miljardiin dollariin 5,8 miljardista dollarista.

Artikkeliin liittyviä aiheita