Jälleen hyviä uutisia pörssistä: Kalastustarvikeyhtiö Rapala nosti tulosnäkymiä, ja osake lähti kovaan nousuun - Talous | HS.fi

Jälleen hyviä uutisia pörssistä: Kalastustarvikeyhtiö Rapala nosti tulosnäkymiä, ja osake lähti kovaan nousuun

Positiivisten tulosvaroitusten virta jatkuu Helsingin pörssissä.

Uistintuotantoa Rapalan tehtaalla Asikkalassa­

21.4. 10:51

Helsingin pörssin yhtiöiden hyvien uutisten virta on saanut jatkoa, kun kalastustarvikeyhtiö Rapala VMC antoi tiistaina positiivisen tulosvaroituksen koronapandemian aiheuttaman kalastusbuumin ansiosta.

Rapala ohjeisti myöhään tiistai-iltana julkaisemassa tiedotteessaan, että sen vertailukelpoinen liikevoitto kasvaa tänä vuonna ”merkittävästi” edellisvuodesta. Helmikuussa yhtiö arvioi, että vertailukelpoinen liikevoitto on ”samalla tasolla tai korkeampi” kuin viime vuonna.

Rapala kertoo, että odotettua vahvempi taloudellisen kehitys alkuvuonna on parantanut sen näkymiä.

Parantuneiden näkymien taustalla ovat Rapalan mukaan ”poikkeuksellisen hyvä” talvimyynti ja ”vahvana jatkuva” kalastustuotteiden kysyntä. Kalastus on yhtiön mukaan tällä hetkellä suosittu koronaturvallinen harrastus maailmanlaajuisesti.

Lue lisää: Nämä suomalaisyritykset käänsivät koronan voitokseen – Rapala surffasi yllättävän buumin harjalla

Usea Helsingin pörssin yhtiö on tällä ja viime viikolla antanut positiivisia ennakkotietoja alkuvuoden tuloskehityksestä ennen tällä viikolla käynnistyvää tuloskautta.

Viime torstaina tulosnäkymiään nostivat metsäyhtiö UPM ja kauppakonserni Kesko. Perjantaina positiiviset tulosvaroitukset antoivat konepajakonserni Valmet, putkijärjestelmiä valmistava Uponor ja kiuasyhtiö Harvia sekä maanantaina kuluttajatuoteyhtiö Fiskars.