HS selvitti Helsingin pörssin parhaat sijoituskohteet, torstaina tuloksensa julkaisi viime aikojen pörssiraketti - Talous | HS.fi

HS selvitti Helsingin pörssin parhaat sijoituskohteet, torstaina tuloksensa julkaisi viime aikojen pörssiraketti

Helsingin pörssin yli miljardin euron arvoisten yritysten kurssiraketti on it-yhtiö Qt Group. Sen osakkeen hinta on noussut viime vuoden lopun ja 20. huhtikuun välisenä aikana 72 prosenttia. Samalla Qt Groupin osake on selvästi Helsingin pörssin päälistan kallein osake.

22.4. 2:00 | Päivitetty 22.4. 16:32

Helsingin pörssin tuloskausi pääsee torstaina kunnolla vauhtiin, kun muun muassa it-yhtiö Qt Group sekä konepajayhtiöt Valmet ja Wärtsilä julkaisevat tammi–maaliskuun osavuosikatsauksiaan.

Tulosjulkaisuja on edeltänyt useiden yhtiöiden positiiviset tulosvaroitukset.

HS ennakoi tuloskauden alkua maanantaina. Ennakon mukaan tuloskaudesta on tulossa ”poikkeuksellisen jännittävä”.

Pörssissä on etenkin kaksi yhtiötä, joiden omistajat ovat voineet hykerrellä alkuvuoden aikana tyytyväisenä. Kuljetuspalveluyhtiö Nurminen Logisticsin osakekurssi on noussut alkuvuoden aikana 168 prosenttia ja aurinkosähköteknologiaan erikoistuneen Valoen 119 prosenttia.

Samaan aikaan Helsingin pörssin yleisindeksi on noussut noin 8,6 prosenttia.

Molemmat yhtiöt ovat kuitenkin pörssiyhtiöiksi pieniä, sillä Nurminen Logisticsin markkina-arvo oli tiistaina noin 53,6 miljoonaa euroa, Valoen 35,7 miljoonaa euroa.

Tiedot perustuvat talous- ja markkinadataa keräävän Refinitivin tietoihin.

Helsingin pörssin markkina-arvoltaan yli miljardin euron arvoisten yritysten kurssiraketti on it-yhtiö Qt Group. Sen osakkeen hinta on noussut viime vuoden lopun ja 20. huhtikuun välisenä aikana 72 prosenttia. Samalla Qt Groupin osake on selvästi Helsingin pörssin päälistan kallein osake.

Qt Groupin nousua kuvaa hyvin yhtiön markkina-arvon kasvu. Tiistain päätteeksi yhtiön markkina-arvo oli noin 2 472 miljoonaa euroa. Se oli Helsingin pörssiin listatuista yhtiöistä 24. suurin. Helsinkiin on listattu runsaat 130 yhtiötä. Markkina-arvo kuvaa yhtiön osakkeiden yhteenlaskettua arvoa.

Vuoden 2020 lopussa Qt Groupin markkina-arvo oli 1,4 miljardia ja vuoden 2020 alussa noin 483 miljoonaa euroa. Vuoden 2020 alussa yhtiön markkina-arvo oli Helsingin pörssin 49. suurin ja vuoden 2020 lopussa jo 27. suurin.

Yhtiö julkaisee tammi–maaliskuun osavuosikatsauksensa torstaina kello 15. Refinitivin keräämien analyytikko-odotusten mukaan Qt Groupin tammi–maaliskuun liikevaihdon odotetaan nousevan 23 miljoonaan euroon. Vuonna 2020 vastaavan ajan liikevaihto oli 18,4 miljoonaa euroa.

Tylyimmin kulunut vuosi on kohdellut sään, ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoituneen Vaisalan osakekurssia. Se on pudonnut vuoden aikana 20 prosenttia.

Yli miljardin euron arvoisista yhtiöistä tämän vuoden pörssiputoaja on Neste. Sen osakkeen hinnasta on kadonnut vuoden 2021 aikana 16 prosenttia.

Muokkaus 22.4.2021 kello 8.04: Jutussa vaihdettu termi suuryhtiö kauttaaltaan muotoon markkina-arvoltaan yli miljardin euron arvoinen yhtiö.