Veitsiluodon tehtaan sulkevalta Stora Ensolta erinomainen tulos, Metso Outotecilta ja Verkkokauppa.comilta selvät tulosparannukset – HS kokosi tulospäivän tärkeimmät uutiset - Talous | HS.fi

Veitsiluodon tehtaan sulkevalta Stora Ensolta erinomainen tulos, Metso Outotecilta ja Verkkokauppa.comilta selvät tulosparannukset – HS kokosi tulospäivän tärkeimmät uutiset

Stora Enson osake nousi tulosjulkaisujen jälkeen, Metso Outotecin ja Verkkokauppa.comin osakkeiden hinnat laskivat tulosparannuksista huolimatta.

23.4. 2:00 | Päivitetty 23.4. 15:58

Helsingin pörssiyhtiöillä oli perjantaina kevään toinen suuri tulosjulkaisupäivä. Stora Enso teki tämän vuoden tammi–maaliskuussa erinomaisen tuloksen. Metsäyhtiön liikevaihto oli 2 276 miljoonaa euroa eli kolme prosenttia suurempi kuin viime vuonna.

Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 328 miljoonaa euroa. Se lähes kaksinkertaistui viime vuodesta ja oli yli 14 prosenttia suhteessa liikevaihtoon. Vuosi sitten suhdeluku oli 8 prosenttia.

Lue lisää: Stora Enson Bresky selittää, miksi huipputulosta tekevä yhtiö sulkee tehtaita: ”Jokaisen liiketoiminnan on seisottava omilla jaloillaan”

Kaivoslaitteita ja kivenmurskaimia tekevän Metso Outotecin liikevaihto puolestaan oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 925 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 115 miljoonaa euroa. Kertaluontoisista eristä puhdistettu liikevoitto parani 20 prosenttia viime vuoden tammi–maaliskuusta.

Vertailukelpoinen liikevoitto oli 12,4 prosenttia suhteessa liikevaihtoon.

Yhtiö sai uusia tilauksia hieman viime vuoden vastaavaa aikaa enemmän, 1 102 miljoonan euron arvosta.

Lue lisää: Metso Outotec louhi alkuvuonna 115 miljoonan liikevoiton, murskainkauppa kävi hyvin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Verkkokauppa.com kertoi investoivansa yhteensä neljä miljoonaa euroa Helsingin Jätkäsaaren-myymälän yhteydessä olevan varastonsa logistiikka-automaatioon.

Kyseessä on yhtiön historian suurin investointi, ja urakan odotetaan valmistuvan kokonaisuudessaan ensi vuoden loppuun mennessä.

”Jätkäsaaren varastosta tulee maailmanluokan automatisoitu logistiikkakeskus keskellä Helsinkiä”, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Kuluttajaelektroniikkaketjun tulos kasvoi alkuvuonna yli 50 prosenttia vuoden takaisesta.

Lue lisää: Verkkokauppa.com rakentaa keskelle Helsinkiä ”maailmanluokan logistiikkakeskuksen”

Tulosjulkaisut jatkuvat ensi viikolla. Tiistaina tuloksensa julkaisevat muun muassa UPM ja Finnair.