Pandemia ja influenssakauden puuttuminen osuivat lääketukkuriin, Oriolan liikevaihto supistui ja tulos kääntyi pakkaselle - Talous | HS.fi

Pandemia ja influenssakauden puuttuminen osuivat lääketukkuriin, Oriolan liikevaihto supistui ja tulos kääntyi pakkaselle

Oriolan verkkokaupan liikevaihto kasvoi 80 prosenttia alkuvuonna.

Lääketukkuri Oriolan toimintaa painoivat pandemian rajoitukset ja terveydenhuollon resurssien kohdentaminen koronaan.­

27.4. 8:56 | Päivitetty 27.4. 12:49

Lääkkeiden jakeluyhtiön Oriolan liikevaihto väheni 2,1 prosenttia 450,2 miljoonaan euroon tammi–maaliskuussa. Ilman kertaluonteisia eriä liikevoitto oli 0,3 miljoonaa euroa.

Yhtiön osakekohtainen tulos kääntyi 0,01 euroa miinukselle, ja tulos kertaluonteisin erin oli 1,7 miljoonaa euroa tappiolla.

Oriolan toimitusjohtajan Juko Hakalan mukaan koronapandemian kolmas aalto vaikutti yhtiön toimintaan merkittävästi Suomessa ja Ruotsissa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Hakalan mukaan esimerkiksi kausittaisen influenssaepidemian puuttuminen vaikutti ostokäyttäytymiseen erityisesti Ruotsissa.

”Lisäksi terveydenhuollon resurssien kohdentaminen pandemian hallintaan piti lääkevolyymit matalina”, Hakala sanoo tulostiedotteessa.

Hakalan mukaan kuluttajat ovat siirtyneet apteekkiostoksissaan entistä enemmän verkkoon Ruotsissa. Oriolan verkkokaupan liikevaihto kasvoi 80 prosenttia. Oriolan arvion mukaan verkkokauppaan siirtyminen on pysyvämpi muutos toisin kuin muut pandemian aikana tapahtuneet muutokset asiakkaiden käytöksessä ja volyymien laskussa.

Oriola arvioi vertailukelpoisin valuuttakurssein lasketun oikaistun liikevoiton pysyvän samana tai kasvavan vuoden 2020 tasosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita