Fortumin tytäryhtiö Uniper antoi positiivisen tulosvaroituksen, raaka-ainekauppa vetää - Talous | HS.fi

Fortumin tytäryhtiö Uniper antoi positiivisen tulosvaroituksen, raaka-ainekauppa vetää

Uniper kertoo tehneensä ensimmäisellä neljänneksellä vahvan tuloksen raaka-aineyksikön poikkeuksellisten tuottojen ansiosta.

Uniper nosti tiistaina koko vuoden tulosohjeistustaan.­

27.4. 17:20

Energiayhtiö Fortumin saksalainen tytäryhtiö Uniper on antanut positiivisen tulosvaroituksen kuluvan vuoden tulosnäkymistään tammi–maaliskuun vahvan tuloksen seurauksena.

Uniper kertoo tiedotteessaan, että sen oikaistu liiketulos kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä alustavien tietojen mukaan noin 730 miljoonaan euroon viimevuotisesta 651 miljoonasta eurosta.

Uniperin mukaan tulosparannus johtui pääasiassa yhtiön kansainvälistä raaka-ainekauppaa käyvän liiketoimintayksikön poikkeuksellisista tuotoista.

Lue lisää: Maailmaa järisyttävä energiaremontti on enää kymmenen vuoden päässä, ennustaa Fortumin toimitusjohtaja: ”Energia-alalle on tullut helpottunut tunnelma”

Hyvän alkuvuoden seurauksena Uniper odottaa nyt, että sen tämän vuoden oikaistu tulos on 800–1 050 miljoonaa euroa. Aikaisempi ennuste oli 700–950 miljoonaa euroa. Oikaistun nettotuloksen ohjeistushaarukka nousi 650–850 miljoonaan euroon 550–750 miljoonasta eurosta.

Uniperin on määrä julkistaa tammi–maaliskuun tuloskatsauksensa 6. toukokuuta ja Fortumin 12. toukokuuta.