Sanoma aikoo valittaa verotuksen oikaisulautakunnan päätöksestä aikakauslehtien arvonlisäverosta - Talous | HS.fi

Sanoma aikoo valittaa verotuksen oikaisulautakunnan päätöksestä aikakauslehtien arvonlisäverosta

Päätös koskee Norjasta Suomeen jaettujen aikakauslehtien arvonlisäveroa.

29.4. 23:10 | Päivitetty 30.4. 6:57

Mediayhtiö Sanoma kertoo saaneensa verotuksen oikaisulautakunnalta päätöksen, jonka perusteella se on velvollinen maksamaan noin 20 miljoonaa euroa arvonlisäveroa Norjasta Suomeen jaetuista aikakauslehdistä.

Päätöksen taustalla on verohallinnon Sanoma Media Finland oy:ssä suorittamat verotarkastukset. Veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö valitti verotarkastuksista. Sanoma kertoo verotuksen oikaisulautakunnan nyt tehneen päätöksen valituksen hyväksymisestä.

Sanoma pitää vaatimuksia perusteettomina, ja yhtiö aikoo valittaa lautakunnan päätöksestä hallinto-oikeuteen. Siksi Sanoma ei kirjaa varausta asiaan liittyen.

Valitus koski eri puolilla Eurooppaa painettujen ja Norjassa logistiikkakeskuksen kautta jaettujen Sanoman tiettyjen aikakauslehtien arvonlisäverokohtelua vuosina 2015 ja 2016–2018. Norjasta postitettujen lehtien arvonlisävero on pienempi kuin Suomesta postitettujen.

Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta kertoo, että yhtiö on kilpailuttanut painolaitoksia ympäri Eurooppaa aikakauslehtien painamista varten. Lehtien jakelun esikäsittelyn on tehnyt norjalainen logistiikkayhtiö.

”Olemme rakentaneet kokonaisratkaisun, ja ratkaisu on tehty olemassa olevan lainsäädännön ja tulkintojen mukaisesti. Haluamme katsoa tämän loppuun asti ja että asia tutkitaan kunnolla”, Kalsta sanoo.

Sanoman käyttämä norjalainen logistiikkakeskus tarjoaa lisäarvopalveluja, kuten tuotteiden lajittelua, osoitteistamista ja koko logistiikkaketjun koordinointia.

Helsingin Sanomat on osa Sanomaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita