Verizon vahvisti yrityskaupan: Nimekkäät mediapalvelut Yahoo ja AOL siirtyvät Apollon omistukseen viidellä miljardilla dollarilla - Talous | HS.fi

Verizon vahvisti yrityskaupan: Nimekkäät mediapalvelut Yahoo ja AOL siirtyvät Apollon omistukseen viidellä miljardilla dollarilla

Viiden miljardin dollarin yrityskauppa sisältää useita nimekkäitä mediapalveluja.

Verizon on parhaiten tunnettu teleoperaattoripalveluistaan, mutta sillä on omistuksessaan myös isoja mediapalveluja.­

3.5. 9:52 | Päivitetty 3.5. 16:04

Sijoitusyhtiö Apollo Global Management on saanut viimeisteltyä yrityskaupan tietoliikenneyritys Verizon Communicationsin mediapalveluiden ostamisesta.

Verizon vahvisti maanantaina, että se on myymässä Apollolle muun muassa Yahoon ja AOL:n sekä näiden markkinointiteknologiatoiminnot viidellä miljardilla dollarilla eli noin 4,2 miljardilla eurolla.

Yrityskaupan myötä Verizon luopuu medialiiketoiminnoistaan, mutta pitää niistä itsellään kymmenen prosentin omistusosuuden. Kokonaisuus jatkaa nimellä Yahoo ja sitä tulee johtamaan Verizon Median toimitusjohtajana työskennellyt Guru Gowrappan.

Verizon on parhaiten tunnettu teleoperaattoripalveluistaan. Vuonna 2015 se lähti mukaan mediabisnekseen ja osti AOL:in noin 4,4 miljardilla dollarilla. Vuonna 2017 mediaportfolio puolestaan laajentui Yahoon verkkopalveluilla, jotka Verizon osti 4,5 miljardilla dollarilla.

Bloombergin mukaan Verizonin mediainvestoinnit eivät kuitenkaan koskaan olleet kovinkaan menestyksekkäitä, ja vuonna 2018 yhtiö teki niille 4,6 miljardin dollarin alaskirjauksen. Palvelujen menestykseen vaikuttivat esimerkiksi Googlen ja Facebookin suosion kasvu.

Verizon panostaa tällä hetkellä sen langattomiin palveluihin sekä 5G-verkon kehittämiseen. Yhtiö onkin myynyt viime vuosina muitakin nimekkäitä mediapalveluja. Viime vuonna Verizon myi verkkouutispalvelu Huffpostin Buzzfeedille, ja vuonna 2019 Wordpressinkin omistava Automattic osti siltä blogipalvelu Tumblrin. Reutersin tietojen mukaan Verizon on myös aiemmin metsästänyt potentiaalista ostajaa Yahoo Financelle mutta on sittemmin päättänyt etsinnän.

Yrityskaupasta kerrottiin epävirallisten lähteiden kautta medioissa jo aiemmin. Esimerkiksi Bloombergin lähteet odottivat yrityskaupan julkistamista jo maanantaina. Kaupan osapuolet eivät vielä tuolloin olleet julkisesti kommentoineet kauppaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita