Koronapandemia ei ainakaan vielä näy yritysten konkursseissa, kevään aikana konkursseja 10 prosenttia viime vuotta vähemmän - Talous | HS.fi

Koronapandemia ei ainakaan vielä näy yritysten konkursseissa, kevään aikana konkursseja 10 prosenttia viime vuotta vähemmän

Suomen konkurssikehitys seuraa muita Pohjoismaita.

3.5. 16:17

Tänä vuonna 886 suomalaista yritystä on hakeutunut konkurssiin. Määrä on 10 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, kertoo Suomen Asiakastieto tiedotteessaan.

Konkurssiin asetettiin tämän vuoden aikana 632 yritystä, joka on 20 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Asiakastiedon keräämien tietojen mukaan yhdeksällä viikolla seitsemästätoista konkurssiin haettujen yritysten määrä on ollut viimevuotista korkeampi. Huhtikuun lopussa tällaisia viikkoja oli kaksi peräkkäin.

Suomen konkurssikehitys seuraa muita Pohjoismaita, joissa konkurssia hakeneiden yrityksen lukumäärä on ollut suunnilleen sama tai hieman matalampi kuin ennen koronapandemiaa. Asia selviää Enento Groupin ja Experianin kokoamassa tilastosta Norjasta, Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta.

Enento Groupin toimitusjohtaja Jukka Ruuska kertoo tiedotteessa, että vaikka riskit ovat korona-aikana kasvaneet, ei se näy vielä konkursseissa. Koronarajoitusten purkaminen nopeuttaa kasvua, mutta yksittäisillä toimialoilla konkursseja tullaan Ruuskan mukaan luultavasti näkemään.

Artikkeliin liittyviä aiheita