Konserniyhtiö Berkshire Hathawayn 90-vuotias johtaja Warren Buffett ilmoitti vihdoin seuraajansa - Talous | HS.fi

Konserniyhtiö Berkshire Hathawayn 90-vuotias johtaja Warren Buffett ilmoitti vihdoin seuraajansa

Buffett ilmoitti seuraajakseen varapuheenjohtaja Greg Abelin ja päätti samalla kommentillaan vuosien spekulaatiot aiheesta.

Berkshire Hathawayn johtaja, yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, Warren Buffet ilmoitti vihdoin seuraajansa.­

3.5. 18:46

Konserniyhtiö Berkshire Hathawayn johtaja Warren Buffett on ilmoittanut seuraajastaan. Buffett kertoi amerikkalaiselle tv-kanava CNBC:lle, että jos hänelle tapahtuisi jotakin, valta yhtiössä siirtyisi Berkshire Hathaway Energyn puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Greg Abelille.

Kommentillaan 90-vuotias Buffett päätti vuosia kestäneen spekulaation Berkshire Hathawayn tulevasta toimitusjohtajasta.

Greg Abel vastaa nykyisessä Berkshire Hathawayn varapuheenjohtajan toimessaan kaikesta yhtiön vakuutuksiin liittymättömästä toiminnasta. Abel on toiminut varapuheenjohtajana vuodesta 2018

”Yhtiössä ollaan siinä ymmärryksessä, että jos minulle tänään tapahtuisi jotain, Greg ottaisi asiat hoitoonsa huomenna”, Buffett kertoi CNBC:lle.

Buffett ei ole koskaan julkisesti antanut ymmärtää olevansa jättämässä yrityksensä johdon.

Warren Buffettia luonnehditaan usein maailman menestyksekkäimmäksi sijoittajaksi ja hän kuuluu maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon.

Berkshire Hathaway on konserniyritys ja konglomeraatti, jolla on useita tytäryhtiöitä useilla eri aloilla, kuten vakuutuksissa, rautatieteollisuudessa ja elintarvikealalla. Berkshire Hathawayn tunnetaan myös Buffettin sijoitusyhtiönä.