Ebay harkitsee virtuaalivaluuttojen hyväksymistä maksuvälineenä - Talous | HS.fi

Ebay harkitsee virtuaalivaluuttojen hyväksymistä maksuvälineenä

Ebay kertoo myös selvittävänsä keinoja saada NFT:t käyttöön alustallaan.

Ebayn lisäksi moni muukin suuryritys harkitsee virtuaalivaluuttojen käyttöönottoa.

3.5. 20:01

Amerikkalainen verkkokauppayhtiö Ebay harkitsee hyväksyvänsä virtuaalivaluutat verkkokauppansa maksuvälineenä tulevaisuudessa.

Yhtiö kertoo myös selvittävänsä keinoja saada NFT:t käyttöön alustallaan. NFT on vuonna 2017 kehitetty kryptoväline, joka koostuu sanoista non-fungible token. NFT:t ovat pohjimmiltaan digitaalisia aitoustodistuksia.

”Etsimme jatkuvasti ajanmukaisimpia maksutapoja ja jatkamme asian tarkastelua. Meillä ei ole välittömiä suunnitelmia, mutta se [virtuaalivaluutta] on asia, jota pidämme silmällä”, Ebaystä kerrotaan uutistoimisto Reutersille.

Ebay liittyy ilmoituksellaan jatkuvasti kasvavaan joukkoon yrityksiä, jotka harkitsivat virtuaalivaluuttojen käyttöönottoa. Toimitusjohtaja Elon Muskin perustama autovalmistaja Tesla on kertonut hyväksyvänsä kryptovaluutta bitcoinin maksuvälineenä sähköautokaupassa.

Viime viikolla Tesla kertoi, että sen bitcoin-omistusten käypä arvo oli 2,48 miljardia Yhdysvaltain dollaria eli noin 2,1 miljardia euroa maaliskuun lopussa. Tesla kertoi ostaneensa tai saaneensa bitcoineja 1,5 miljardin dollarin arvosta ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä.

Maksuvälityspalvelu Paypal taas sallii virtuaalivaluutan oston, myynnin ja hallinnan palvelussaan. Lisäksi luottokorttiyhtiö Visa aikoo tarjota mahdollisuutta tehdä maksuja Yhdysvaltain dollariin kytketyllä USD Coin -virtuaalivaluutalla.