Yhdysvaltain talous kasvaa tänä vuonna seitsemän prosenttia, keskuspankin edustaja arvioi - Talous | HS.fi

Yhdysvaltain talous kasvaa tänä vuonna seitsemän prosenttia, keskuspankin edustaja arvioi

Yhdysvaltain keskuspankin New Yorkin -konttorin johtaja John Williams sanoo, että inflaation pitäisi palata ensi vuonna keskuspankin tavoittelemaan kahden prosentin haarukkaan.

Yhdysvaltain keskuspankin New Yorkin -konttorin johtaja John Williams arvioi, että maan talouden kasvuvauhti on tänä vuonna nopeampaa kuin kertaakaan 1980-luvun alkupuolen jälkeen. Kuvassa Fedin konttori Washingtonissa.

3.5. 22:05

Yhdysvaltain talous kasvaa tänä vuonna todennäköisesti seitsemän prosenttia, Yhdysvaltain keskuspankin Fedin New Yorkin -konttorin johtaja John Williams sanoi maanantaina.

Kasvutahti on nopein sitten 1980-luvun alkupuolen. Nopeaa kasvua selittää talouden elpyminen koronaviruspandemiasta ja synkästä vuodesta 2020.

”Tämä on tervetullutta edistystä koettuamme taloudessa vaikeimman jakson miesmuistiin. Viime talvena pandemiatilanne oli erityisen paha, ja talous kärsi sen seurauksena”, Williams sanoi puheessa.

Williams totesi, että pandemiasta toipuminen voi tänä vuonna johtaa hintapiikkeihin, joihin ei tulisi ylireagoida. Williamsin arvion mukaan inflaation pitäisi palata ensi vuonna keskuspankin tavoittelemaan kahden prosentin haarukkaan.

Hänen mielestään keskuspankin elvyttävä politiikka on vaikuttanut myönteisesti talouden kehitykseen. Williamsin mielestä talous on menossa oikeaan suuntaan, mutta kunnon toipuminen edellyttäisi hänen mukaansa vielä vahvempaa työllisyyden kasvua.

Artikkeliin liittyviä aiheita