Teleoperaattori Dna kasvatti tulostaan, korona-ajan datamäärien nousu näkyy myynnissä - Talous | HS.fi

Teleoperaattori Dna kasvatti tulostaan, korona-ajan datamäärien nousu näkyy myynnissä

Dna:n tulos kääntyi kasvuun ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Dna:n myynnissä näkyy muun muassa kasvava kiinnostus 5G-verkkoon.­

4.5. 14:15 | Päivitetty 4.5. 16:11

Teleoperaattori Dna:n tulos kasvoi alkuvuonna poikkeusoloista huolimatta. Yritys hyötyy korona-aikana tapahtuneesta datamäärän kasvusta. Dna:n liiketulos kasvoi alkuvuoden aikana seitsemän prosenttia, 40 miljoonasta eurosta 42 miljoonaan.

Yrityksen liiketoiminta kääntyi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kolmen prosentin kasvuun. Liikevaihto nousi 236 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin se oli 230 miljoonaa euroa. Käyttökate nousi 14 prosenttia 93 miljoonaan euroon.

Dna:n matkaviestinliikevaihto kasvoi 138 miljoonasta 140 miljoonaan euroon. Matkaviestinverkon liittymämäärä sekä prepaid-liittymämäärä laskivat, kun taas laskutusliittymien määrä kasvoi. Myös kiinteän verkon liittymämäärät nousivat.

Dna:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen kertoo tulostiedotteessa, että yli vuoden kestänyt koronapandemia on vauhdittanut datamäärien kasvutrendiä räjähdysmäisesti.

”Kyseessä ei ole vain suomalainen ilmiö, sillä kansainvälisen tutkimusyhtiö Tefficientin huhtikuussa julkaiseman raportin perusteella mobiilidatan siirtomäärä kasvoi vuoden 2020 aikana koko maailmassa 38 prosenttia. Kyseinen raportti osoittaa Dna:n asiakkaiden käyttävän eniten mobiilidataa liittymää kohti Euroopassa, 34,8 gigatavua kuussa”, Leinonen sanoo.

Leinonen kertoo myös kiinnostuksen 5g-verkkoon jatkavan kasvuaan.

”5g-liittymien myynti on jatkunut rivakasti, ja Dna:n myydyimpien puhelimien top 15 -listalla oli maaliskuussa jo kaksi kolmesta laitteesta 5g-puhelimia.”

Artikkeliin liittyviä aiheita