Elinkeinoelämän vaikuttajat Antti Herlinistä Jorma Ollilaan, Sari Baldaufiin ja Ilkka Paanaseen vetoavat EU:n elpymisrahoituksen puolesta - Talous | HS.fi

Elinkeinoelämän vaikuttajat Antti Herlinistä Jorma Ollilaan, Sari Baldaufiin ja Ilkka Paanaseen vetoavat EU:n elpymisrahoituksen puolesta

Euroopan unioni on taloutemme sekä turvallisuus- ja kauppapolitiikkamme tukijalka, vetoomuksessa sanotaan.

Antti Herlin, Jorma Ollila, Sari Baldauf ja Ilkka Paananen­

5.5. 11:03 | Päivitetty 5.5. 11:24

Suomalaisen elinkeinoelämän keskeiset vaikuttajat vetoavat kansanedustajiin Euroopan unionin elpymisrahoituksen hyväksymiseksi eduskunnassa.

Vetoomuksen on allekirjoittanut 20 yrityselämän edustajaa. Heidän joukossaan ovat Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, Nokian hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf, Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila, Marimekon hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila ja Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

”Euroopan unioni on taloutemme sekä turvallisuus- ja kauppapolitiikkamme tukijalka. Yli puolet viennistämme suuntautuu EU:hun. Tulevaisuutemme on vahvasti sidoksissa Euroopan pärjäämiseen. Suomi tarvitsee myös kavereita ja turvaa”, vetoomuksessa sanotaan.

Elpymisrahoituksen hyväksyminen on veitsenterällä, ja eduskunta äänestää siitä lähiaikoina. Perustuslakivaliokunta päätti viime viikolla, että rahoituksen hyväksyminen eduskunnan täysistunnossa edellyttää vähintään kahden kolmasosan enemmistöä.

”Sopimus ei ole täydellinen, kaukana siitä. Sen syntyminen rauhoitti kuitenkin koronan runtelemat markkinat. Siksi Suomen, suomalaisten ja meidän yritystemme etu on tukea Euroopan elpymistä ja samalla varmistaa, että elpymispaketin rahat käytetään Euroopan ja Suomen uudistamiseen ja uusien työpaikkojen synnyttämiseen. Elpymispaketin kaatuminen johtaisi epävarmuuteen, joka olisi myrkkyä käynnistyvälle kasvulle ja johtaisi Suomen ulkokehälle EU:ssa.”

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta, Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho, Sari Baldauf, Broman Groupin hallituksen puheenjohtaja Harri Broman, Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn, Antti Herlin, Mika Ihamuotila, Lappsetin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo, Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi, SRV:n perustaja Ilpo Kokkila, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark, Voima Venturesin perustaja Inka Mero, Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen, Jorma Ollila, Ilkka Paananen, Pintoksen toimitusjohtaja Tuomas Pere, OP:n pääjohtaja Timo Ritakallio, F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Jaana Tuominen ja Ponssen hallituksen jäsen Juha Vidgrén.

Artikkeliin liittyviä aiheita