Tinderin omistaja odottaa tulevasta kesäkaudesta ”rakkauden kesää” - Talous | HS.fi

Tinderin omistaja odottaa tulevasta kesäkaudesta ”rakkauden kesää”

Tinder-sovelluksen omistava Match Group odottaa, että sen liikevaihto kasvaa selvästi toisella neljänneksellä.

Tinderin omistavan Match Groupin liikevaihto kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä vahvasti.­

5.5. 11:48

Yhdysvaltalainen seuranhakupalveluita omistava Match Group odottaa vahvaa toista neljännestä, sillä yhtiö uskoo Tinderin ja muiden palveluidensa saavan uusia tilaajia koronapandemian hellittäessä.

Match Group antoi tiistaina tuloskatsauksensa julkistuksen yhteydessä ohjeistuksen, joka ylitti analyytikoiden odotukset. Yhtiö arvioi, että sen liikevaihto kasvaa kuluvalla neljänneksellä 680–690 miljoonaan dollariin (noin 566–574 miljoonaa euroa). Se on 22–24 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan analyytikot odottivat tietopalvelu Refinitivin kokoamassa ennusteessa liikevaihdoksi keskimäärin 678,8 miljoonaa dollaria.

”Kun suuntaamme kesään ja kun yhä useammat ihmiset ovat rokotettu, emme voi olla muuta kuin innostuneita. Odotamme rakkauden kesää”, yhtiön toimitusjohtaja Shar Dubey sanoi osavuosikatsauksessa.

Match Groupin liikevaihto kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 23 prosenttia 668 miljoonaan dollariin. Liikevaihtoa kasvatti erityisesti Tinderin kasvu. Tinderin liikevaihto kasvoi 18 prosenttia ja tilaajamäärät keskimäärin 15 prosenttia.

Koko Match Groupin tilaajamäärät kasvoivat 12 prosenttia 11,1 miljoonaa tilaajaan. Tilaajakohtainen liikevaihto nousi yhdeksän prosenttia. Toimitusjohtaja Dubeyn mukaan yhtiön kaikkien palveluiden kasvua kiritti koronarajoitusten höllentäminen Yhdysvalloissa.

Yhtiön liiketulos kasvoi tammi–maaliskuussa 189 miljoonaa dollariin viime vuoden 137 miljoonasta dollarista. Osakekohtainen tulos parani 0,57 dollariin, joka oli 0,17 dollaria enemmän kuin markkinaodotus.

Artikkeliin liittyviä aiheita