Outokummun kannattavuus ylitti ennakkoarviot - Talous | HS.fi

Outokummun kannattavuus ylitti ennakkoarviot

Yhtiön liikevoitto oli 46 miljoonaa euroa analyytikoiden odotuksia parempi.

Outokummun terästehdas Torniossa

6.5. 9:29

Ruostumatonta terästävä valmistava Outokummun kannattavuus parani alkuvuonna analyytikoiden ennakko-odotuksia enemmän.

Liikevaihto oli 1,7 miljardia euroa ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 116 miljoonaa euroa. Liikevaihto vastasi ennakko-odotuksia, mutta liikevoitto oli 46 miljoonaa arvioitua suurempi.

”Aloitimme vuoden vahvasti. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Outokummun oikaistu käyttökate kasvoi 177 miljoonaan euroon, ja kaikki liiketoiminta-alueet paransivat tulostaan edellisestä neljänneksestä. Ruostumattoman teräksen kysyntä vahvistui, ja toimitukset kasvoivat 16 prosenttia. Hyvä markkinatilanne ja raaka-aineista johtuvat myönteiset vaikutukset tukivat kannattavuuttamme ensimmäisellä neljänneksellä samalla, kun jatkoimme määrätietoisesti myös strategisia toimenpiteitämme”, sanoo toimitusjohtaja Heikki Malinen osavuosikatsauksessa.

Käyttökate eli tulos ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä sen sijaan oli analyytikoiden odotuksia pienempi.

Euroopan liiketoiminnan oikaistu käyttökate oli 78 miljoonaa euroa. Ruostumattoman teräksen toimitukset kasvoivat 13 prosenttia viime vuoden lopussa, ja hintojen kallistuminen vahvisti kannattavuutta.

Toimitusjohtaja Malinen on tyytyväinen myös siihen, että Amerikan liiketoiminta-alueen tulos parani merkittävästi, koska ruostumattoman teräksen toimitukset kasvoivat 19 prosenttia viime vuoden lopusta. Liiketoiminta-alueen oikaistu käyttökate oli 54 miljoonaa euroa, ja se teki kuudennella peräkkäisellä vuosineljänneksellä positiivisen tuloksen.

”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että kahden viime vuoden aikana tekemämme toimenpiteet tuloksen parantamiseksi alkavat näkyä.”

Outokumpu arvioi ruostumattoman teräksen toimitusten kasvavan kuluvalla vuosineljänneksellä 0–5 prosenttia ensimmäisestä vuosineljänneksestä. Yhtiö arvioi kuluvan vuosineljänneksen oikaistun käyttökatteen pysyvän samana tai kasvavan verrattuna ensimmäiseen neljännekseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita