Amazonille voitto verokiistassa EU-komission kanssa, välttyy 250 miljoonan euron rästiveroilta - Talous | HS.fi

Amazonille voitto verokiistassa EU-komission kanssa, välttyy 250 miljoonan euron rästiveroilta

Tuomioistuimen mielestä Amazon ei ollut saanut erityiskohtelua Luxemburgilta, jolloin yhtiön ei tarvitse maksaa neljännesmiljardin rästiveroja.

Amazonin perustaja Jeff Bezos.

12.5. 13:50

Verkkokauppajätti Amazon on voittanut Euroopan komission kanssa käydyn verokiistan. EU-tuomioistuin linjasi, ettei Amazonin tarvitse maksaa Luxemburgille 250 miljoonan euron rästiveroja, kuten komission kilpailuosasto oli määrännyt.

Komissio oli vuonna 2017 katsonut, että Luxemburgin Amazonille myöntämät veroedut olivat laitonta valtiontukea. Tuomioistuimen mielestä Amazon ei kuitenkaan ollut saanut erityiskohtelua.

Amazon otti ratkaisun tyytyväisenä vastaan. Amazon sanoi lausunnossaan, että komission laskelmat olivat monilla tavoin virheelliset.

Tuomioistuin katsoi kuitenkin, että ranskalainen energiayhtiö Engie oli saanut 120 miljoonaa veroetua, ja määräsi ne maksettavaksi takaisin.

Komissio on pitkään pyrkinyt kitkemään monikansallisten yhtiöiden verokeinottelua, mutta yritykset ovat monasti kaatuneet EU-tuomioistuimessa.

Vuosi sitten alempi EU-tuomioistuin torppasi komission yrityksen pakottaa Apple maksamaan 13 miljardia euroa lisää veroja Irlantiin. Komissio on valittanut tästä päätöksestä.