Bitcoinin hinta putoaa jyrkästi Elon Muskin twiittien jälkeen, yksi sana saattoi kertoa Teslan myyneen omistuksensa - Talous | HS.fi

Bitcoinin hinta putoaa jyrkästi Elon Muskin twiittien jälkeen, yksi sana saattoi kertoa Teslan myyneen omistuksensa

Tesla-johtaja Elon Musk vihjasi sunnuntaina Teslan olevan luopumassa tai jo luopuneen bitcoin-omistuksistaan.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk

17.5. 12:01 | Päivitetty 17.5. 17:08

Virtuaalivaluutta bitcoinin hinta laski maanantaina alimmilleen kolmeen kuukauteen, kun sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk vihjasi Teslan olevan luopumassa tai jo luopuneen bitcoin-omistuksistaan.

Bitcoin oli maanantaiaamulla halventunut enimmillään yhdeksän prosenttia 42 185 Yhdysvaltain dollariin eli alimmilleen sitten 8. helmikuuta. Iltapäivällä kello 17 Suomen aikaa bitcoinin arvo oli elpynyt hieman noin 44 800 dollariin, mutta oli edelleen merkittävässä laskussa.

Muista virtuaalivaluutoista ether oli halventunut iltapäivällä yli seitsemän prosenttia ja dogecoin lähes kuusi prosenttia.

Musk kertoi viime viikolla, että Tesla ei enää hyväksy bitcoinia maksuvälineenä ympäristöhuolien takia. Hän sanoi, että Tesla ei ole myymässä bitcoin-omistuksiaan. Sunnuntaina Musk vihjasi kuitenkin monitulkintaisessa twiitissään, että Tesla on myynyt omistuksensa bitcoinissa.

Twiitissään Musk kommentoi yhdellä sanalla CryptoWhale-nimisen Twitter-tilin twiittiä, jossa kirjoitettiin, että ”bitcoin-omistajat läpsivät itseään ensi neljänneksellä, kun he saavat selville, että Tesla on myynyt loput bitcoin-omistuksensa. Sillä määrällä vihaa, jonka Elon Musk saa, en syyllistäisi häntä...”

Musk vastasi tähän viestiin kirjoittamalla ”todellakin”. Ei ole täysin varmaan vahvistiko Musk bitcoin-myynnit vai viittasiko hän vain saamaansa kritiikkiin.

Bitcoinin hinta on laskenut noin neljänneksen sen jälkeen, kun Musk kertoi Teslan täyskäännöksestä bitcoinin hyväksymiseen maksuvälineenä.

Muskin kiinnostus bitcoinia ja muita virtuaalivaluuttoja kohtaan on aikaisemminkin heilutellut niiden arvoja.

Viime aikoina Muskin mielenkiinto on kuitenkin näyttänyt kohdistuneen bitcoinin sijasta vitsinä pidettyyn dogecoiniin.

Dogecoin ei ole vielä täysin toipunut laskusta, joka seurasi Muskin kutsuttua sitä ”huiputukseksi” humoristisessa Saturday Night Live -ohjelmassa pari viikkoa sitten.

Myös bitcoinin hinta on pudonnut jyrkästi Muskin esiintymisen jälkeen.

Bitcoinin hinta oli korkeimmillaan keskiviikkoaamuna 14. huhtikuuta. Kryptovaluutan arvo oli tuolloin aamuyhdeksältä Suomen aikaa yli 64 600 dollaria. Sen arvo on pudonnut runsaassa kuukaudessa yli 30 prosenttia.