Yritysveron minimi hillitsisi suuryritysten verosuunnittelua, uskovat suomalaisprofessori ja EK:n verojohtaja– Suomi voi hyötyä G7-maiden esityksestä - Talous | HS.fi

Yritysveron minimi hillitsisi suur­yritysten vero­suunnittelua, uskovat suomalais­professori ja EK:n vero­johtaja – Suomi voi hyötyä G7-maiden esityksestä

Yritysverotuksen professori näkee G7-maiden sovun ensimmäisenä askeleena kohti sitä, että valtioiden välistä verokilpailua saadaan kahlittua.

Yritysveroa kutsutaan Suomessa yhteisöveroksi. Se on osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen maksama tulovero, jonka määrä on Suomessa 20 prosenttia yhteisön verotettavasta tulosta.

5.6.2021 18:29

Suomi voi hyötyä tuoreesta ehdotuksesta minimiyritysveroksi, mutta Suomen kannattaa selvittää asia itse, eikä nojata vain kansainvälisiin arvioihin.

Näin arvioi Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) verojohtaja Anita Isomaa sen jälkeen, kun G7-maiden valtiovarainministerit ilmoittivat tänään päässeensä sopuun maailmanlaajuisesta yritysverominimistä. Ehdotuksen mukaan maat sitoutuisivat vähintään 15 prosentin yritysveroon.

Artikkeliin liittyviä aiheita