Bitcoinin hinta voi painua 20 000 dollariin, uskovat strategit - Talous | HS.fi

Bitcoinin hinta voi painua 20 000 dollariin, uskovat strategit

Bitcoinin hintaa on laskenut sekä Elon Muskin huolet bitcoinin ympäristö­vaikutuksista että pelot Kiinan bitcoin-sääntelyn kiristymisestä.

Bitcoinin hinta on ollut laskusuunnassa huhtikuun hintahuipun jälkeen.

9.6. 21:50

Bitcoinin myyntiaallon jatkuminen voi painaa virtuaalivaluutan hinnan lähelle 20 000 dollaria, arvioivat strategit uutistoimisto Bloombergille.

Bitcoinin hinta on ollut tällä viikolla mollivoittoinen. Virtuaalivaluutan hinta liikkui keskiviikkona illalla noin 36 000 dollarissa.

Valuuttavälittäjä Oandan markkina-analyytikko Edward Moya arvioi, että huolet bitcoinin sääntelyn lisäämisestä ovat painaneet bitcoinin hinnan ”vaarallisen” lähelle 30 000 dollarin tasoa ja tämän tason rikkominen voi aiheuttaa valtavan määrän momentum-myyntiä.

Momentum tarkoittaa sitä, että laskutrendissä olevilla sijoituskohteilla on taipumus jatkaa laskuaan.

Lue lisää: Yhdysvaltain ex-presidentti Trump pitää bitcoinia huijauksena: ”Ei pitäisi olla kaiken maailman bitcoineja” – krypto­valuutan arvo laskee jyrkästi

Bitcoinin hinta kävi noin 64 000 dollarissa eli kaikkien aikojen korkeimmalla tasollaan huhtikuun puolivälissä. Sen jälkeen virtuaalivaluutan hinta tullut alas lähelle 30 000 dollaria.

Hintaa on painanut sekä Tesla-miljonääri Elon Muskin huolet bitcoinin ympäristövaikutuksista että pelot Kiinan bitcoin-sääntelyn kiristymisestä.

Sekä sijoituspalveluyhtiö Evercoren että sijoitustutkimusyhtiö Tallbacken Capital Advisorsin teknisen analyysin strategit arvioi, että 20 000 dollaria on bitcoinin mahdollinen seuraava tukitaso, jos bitcoinin hinta laskee merkittävästi nykyisestä.

Tallbacken pohti tiistaina raportissaan, kuinka alas bitcoinin hinta voi laskea. Yhtiön mukaan todennäköisin vastaus on hinnan halpeneminen 20 000 dollariin.

Osa sijoittajista on kuitenkin luottavaisia bitcoinin pidemmän aikavälin näkymistä. El Salvadorissa maan kongressi hyväksyi bitcoinin maan lailliseksi maksuvälineeksi.

Lue lisää: El Salvador teki historiaa: bitcoin hyväksyttiin maassa lailliseksi maksu­välineeksi

Maa on ensimmäinen valtio, jossa virtuaalivaluutan asema maksuvälineenä on laillistettu.