Italian poliisi epäilee majoitus­välittäjä Booking.comia veron­kierrosta - Talous | HS.fi

Italian poliisi epäilee majoitus­välittäjä Booking.comia veron­kierrosta

Yhtiön mukaan majoituspalvelut ovat itse vastuussa arvonlisäveron keräämisestä ja maksamisesta.

Booking.com on suosittu majoitusvälittäjä.

10.6. 15:12

Italian poliisi epäilee hollantilaisen majoitusvälittäjän Booking.comin kiertäneen arvonlisäveroja 153 miljoonan euron edestä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Booking.com toimii välittäjänä majoituspalveluiden ja niiden vieraiden välillä. Yksityisillä majoituspalveluilla ei usein ole alv-numeroa, joten Italian veroviranomaiset katsovat välityspalvelun olevan vastuussa verojen maksamisesta.

Reutersin kahden lähteen mukaan Genovan poliisi on kuitenkin saanut selville, että Booking.comilla on Italiaan maksamattomia arvonlisäveroja vuosien 2013 ja 2019 väliseltä ajalta.

Yhtiö on vahvistanut vastaanottaneensa verotarkastus­raportin ja aikovansa käydä asiasta keskustelua Italian veroviranomaisten kanssa.

Yhtiön mukaan sen tarjoamaa alustaa käyttävät hotellit ja muut majoituspalvelut ovat itse vastuussa arvonlisäveron keräämisestä ja maksamisesta Italiassa ja muissa Euroopan unionin maissa.

Tapauksen rikostutkinta jatkuu, ja Italian verovirasto käynnistää erillisen oikeudenkäyntimenettelyn, jonka lopussa Booking.comin on päätettävä, maksaako se verot vai kieltääkö väärinkäytökset.

Artikkeliin liittyviä aiheita