Kaupankäynti Toivo Groupin osakkeilla alkaa tänään First North -markkinapaikalla, Puuilo ja Spinnova aloittivat listautumisantinsa - Talous | HS.fi

Kaupankäynti Toivo Groupin osakkeilla alkaa tänään First North -markkinapaikalla, Puuilo ja Spinnova aloittivat listautumisantinsa

Tälläkin viikolla on kuultu useita listautumisuutisia.

Toivo Groupin omistama talo Viikinmäessä Helsingissä.

11.6. 10:48

Toukokuussa listautumissuunnitelmistaan kertonut Toivo Group aloittaa tänään kaupankäynnin osakkeillaan Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla. Listautumisen myötä Toivo Groupista tulee First Northin historian 50. markkinapaikalle listautunut yritys.

Toivo on kiinteistöalan yritys, jonka liiketoiminta koostuu hankekehityksestä ja kiinteistöjen pitkäaikaisesta omistuksesta. Toivon kiinteistökehitys ja omistaminen on yhtiön mukaan keskittynyt kasvukeskusten houkutteleviin ”mikrosijainteihin”. Sen asunnoista 98 prosenttia sijaitsee Helsingin, Tampereen ja Turun seuduilla.

Lue lisää: Asuntoja houkuttelevissa ”mikrosijainneissa” omistava Toivo Group aikoo listautua First Northiin

”Uskomme tiiminä vahvasti, että tavalliset suomalaiset tarvitsevat kohtuuhintaisia ja houkuttelevia koteja hyvillä sijainneilla. Haluamme tuottaa heille paremman, inhimillisemmän ja asiakaskeskeisemmän asukaskokemuksen”, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Markus Myllymäki tiedotteessa.

Suomalaisyritysten listautumisvauhti on ollut tänä keväänä ja alkukesästä ennätyksellisen kova. Tällä viikolla listautumisuutisia on kuultu muun muassa tavarataloketju Puuilolta.

Helsingin pörssin päälistalle listautuva Puuilo aloitti tänään listautumisantinsa. Yhtiön osakekohtainen hinta on annissa arviolta 6,2–6,6 euroa.

Maanantaina Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela kertoi yhtiön tavoittelevan listautumisen yhteydessä korkeintaan 560 miljoonan euron arvostusta.

Lue lisää: Taistelu Suomen halpahallien herruudesta kiristyy, nyt lähes 40 vuotta vanha Puuilo yrittää ryöstää Tokmannin kruunun – ”kauppaa voi tehdä rosoisemmastakin hallista”

Listautumisannin aloitti tänään myöskin First North -markkinapaikalle listautuva Spinnova. Yhtiö tiedotti torstaina Adidaksen sitoutuneen listautumisannin ankkurisijoittajaksi.

Spinnovan merkintähinta on 7,61 euroa osakkeelta.