Pääkaupunkiseudun asuntolainojen marginaalit pysyivät alhaalla kesäkuussa, edullisinta marginaalia tarjoavat Hypo ja Nooa Säästöpankki - Talous | HS.fi

Pääkaupunkiseudun asuntolainojen marginaalit pysyivät alhaalla kesäkuussa, edullisinta marginaalia tarjoavat Hypo ja Nooa Säästöpankki

Asuntolainojen keskimarginaali oli kesäkuussa 0,73 prosenttia.

Asuntolainatarjouksissa kannattaa huomioida marginaalin lisäksi myös muita tekijöitä, sanoo Etuan toimitusjohtaja Antti Aarvala.

11.6. 14:19

Pääkaupunkiseudulla edullisin marginaali uuteen asuntolainaan oli kesäkuussa 0,50 prosenttia, selviää lainavertailuyhtiö Etuan vertailusta.

Marginaaleissa on vertailun perusteella tapahtunut viime kuukausina vain pieniä muutoksia. Vertailun pankkien tekemät marginaalitarjoukset vaihtelivat kesäkuussa 0,50–0,95 prosentin välillä. Keskimarginaali oli 0,73 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun edullisimmat asuntolainapankit olivat Nooa Säästöpankki sekä Hypo, jotka pitivät kärkisijaa myös toukokuussa. Molemmat pankit tarjoavat esimerkkilainaan 0,50 prosentin marginaalia ja 0,58 prosentin todellista kokonaiskorkoa.

Kallein pääkaupunkiseudun asuntolainapankeista oli puolestaan Ålandsbanken 0,95 prosentin marginaalilla ja 1,03 prosentin kokonaiskorolla.

Marginaalitarjoukset ovat aina asiakaskohtaisia.Tarjoukseen vaikuttavat esimerkiksi asiakkaan takaisinmaksukyky sekä taloudellinen tilanne.

Etuan toimitusjohtajan Antti Aarvalan mukaan asuntolainatarjouksissa kannattaa huomioida lainamarginaalin lisäksi myös muut tekijät, kuten nostopalkkiot tai mahdollisuus pitää lyhennysvapaata.

”Jos korkojen nousu askarruttaa, niin vertailussa kannattaa perehtyä myös pankkien tarjoamiaan korkosuojauksiin ja ottaa sen kustannukset huomioon ennen lopullista päätöstä”, Aarvala sanoo tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita