Valmet myi ison kartonkikoneen ja sellulaitoksen Brasiliaan - Talous | HS.fi

Valmet myi ison kartonkikoneen ja sellulaitoksen Brasiliaan

Valmetin saamat tilaukset olivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ennätystasolla.

Kartonkikoneen valmistusta Valmetin Rautpohjan-tehtaalla Jyväskylässä.

11.6. 16:03

Valmet on saanut ison sellulaitoksen ja kartonkikoneen kaupan Brasiliaan. Kaupan tarkkaa arvoa ei kerrota, mutta saman tyyppisten toimitusten hinta on Valmetin mukaan yleensä noin 320–360 miljoonaa euroa.

Tilaukseen kuuluu suuri kartonkikone, joka pystyy valmistamaan monia eri kartonkilaatuja, kuten aaltopahvin pintakartonkia kraftlineria ja nestepakkauksissa käytettävää kartonkia.

Kartongin raaka-aineen, sellun valmistukseen Valmet toimittaa sekä sellunkeittojärjestelmän että valkaistua kemikuumahierrettä valmistavan linjan. Laitteilla valmistetaan lyhytkuitusellua eucalyptuksesta ja pitkäkuitusellua radiatamännystä.

Tehtaalle tulee myös Valmetin toimittama automaatiojärjestelmä ja teollisen internetin järjestelmä, joka mahdollistaa esimerkiksi koneiden etävalvonnan.

Valmet on toimittanut samaan tehdaskokonaisuuteen jo aiemmin kartonkikoneen ja sellunvalmistuslinjan. Nämä laitteet otetaan Valmetin paperit-liiketoimintalinjan johtajan Jari Vähäpesolan mukaan käyttöön lähiaikoina.

Nyt myydyt laitteistot otetaan käyttöön vuoden 2023 keväällä.

Valmetin saamat uudet tilaukset olivat tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yhtiön ennätystasolla yli 1,3 miljardia euroa. Nyt saatu tilaus kirjataan toisen vuosineljänneksen tilauksiin.

Valmet tekee paperi- ja kartonkikoneita, sellutehtaita ja energiakattiloita.

Artikkeliin liittyviä aiheita