Painopaperin alamäki kiihtyy, mutta kaikkien muiden metsätuotteiden tulevaisuus on valoisa – Tehdäänkö niitä vastedes Suomessa vai jossain muualla? - Talous | HS.fi

Painopaperin alamäki kiihtyy, mutta kaikkien muiden metsätuotteiden tulevaisuus on valoisa – Tehdäänkö niitä vastedes Suomessa vai jossain muualla?

Metsäteollisuudella on menossa uuden sääntelyn supervuosi. Ala pelkää sen heikentävän teollisuuden toimintaedellytyksiä monin tavoin.

Puusta laminoiduista clt-elementeistä rakennettu talo Helsingin Jollaksessa. Konsulttiyhtiö Afry arvioi niin sanottujen teknisten puutuotteiden kysynnän lähes kaksinkertaistuvan 15 vuodessa.

14.7.2021 2:00 | Päivitetty 14.7.2021 11:26

Metsäteollisuudessa ikävät uutiset ovat viimeksi kuluneen vuoden aikana hallinneet maisemaa. Syksyllä UPM sulki Kaipolan paperitehtaan Jämsässä. Keväällä Stora Enso kertoi sulkevansa Veitsiluodon sellu- ja paperitehtaan Kemissä.

Sulkemiset johtuvat siitä, että graafisten paperien käyttö on vähentynyt maailmassa 15 vuotta ja koronaepidemian aikana tämä kehitys on vain kiihtynyt.

Artikkeliin liittyviä aiheita