Palvelualoilla on työvoimapula ja Suomessa yli 400 000 työtöntä – Kolme työnvälityksen ammattilaista kertoo, miten yhtälö ratkeaa
Palvelualoilla on niin kova työvoimapula, että ravintolat sulkevat sen vuoksi oviaan. HS kysyi kolmelta rekrytointialan ammattilaiselta, miten työ löytäisi tekijänsä ja työtön töitä.
Eezyn Mikko Hakkarainen (vas.), Staffpointin Mira Elo ja Spring Housen Sanna Salminen etsivät ammatikseen työlle tekijöitä ja tekijöille työtä. Kuva: Juha Salminen / HS
”Se, että suoritetaan 2–3 vuoden ammattitutkinto, ei vaan tähän hetkeen auta.”
Henkilöstöpalveluyritys Staffpointin kehityspäällikkö Mira Elo kääntelee nyt kiviä ja kantoja löytääkseen ravintola-alalle työntekijöitä.
”Ennen koronaa pulaa oli lähinnä ammattitaitoisista kokeista ja tarjoilijoista. Nyt pulaa on kaikista, myös astiahuoltajista ja saliapulaisista eli tehtävistä, jotka eivät vaadi tutkintoa.”