Tieto-Evryn liikevoitto kasvoi ennakoitua enemmän - Talous | HS.fi

Tieto-Evryn liikevoitto kasvoi ennakoitua enemmän

Liikevaihto oli 648 miljoonaa euroa ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 94 miljoonaa euroa.

Tietotekniikan palveluyhtiö Tieto-Evryn kannattavuus oli heinä–syyskuussa analyytikoiden odotuksia parempi.

26.10. 8:11 | Päivitetty 26.10. 11:54

Tietotekniikan palveluyhtiön Tieto-Evryn liiketoiminta kehittyi heinä–syyskuussa vakaasti ja kannattavuus ylitti odotukset.

Liikevaihto oli 648 miljoonaa euroa ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 94 miljoonaa euroa.

Parhaiten yhtiö menestyi ohjelmistoliiketoiminnassa, jossa oikaistu liikevaihto kasvoi kymmenen prosenttia 116 miljoonaan euroon ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 32 miljoonaa euroa.

Kannattavuutta mittaava liikevoittoprosentti oli heinä–syyskuussa 15. Vuosi sitten se oli 14.

Analyytikot arvioivat ennalta, että liikevaihto olisi ollut 656 miljoonaa euroa, liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 88 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti 13.

Tieto-Evry ilmoittaa liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä ja aineettomien hyödykkeiden poistoja.

Pilvi- ja infrapalveluissa oikaistu liikevaihto supistui kymmenen prosenttia ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 19 miljoonaa euroa.

”Uskon vahvasti, että hiljattain julkaistu strategiamme vastaa tehokkaasti nopeasti muuttuvan globaalin toimialamme tarjoamiin mahdollisuuksiin. Olemme saamassa yhtiön integraatiovaiheen päätökseen, joka osaltaan mahdollistaa uudistamisen”, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Alkio osavuosikatsauksessa.

Uudessa strategiassaan yhtiö keskittyy entistä voimakkaammin pilvipalveluihin, datan hyödyntämiseen ja ohjelmistojen tuotekehityspalveluihin.

Integraatiovaiheella toimitusjohtaja Alkio tarkoittaa joulukuussa 2019 ostetun norjalaisen kilpailijan Evryn liiketoiminnan yhdistämistä Tietoon.

Yhtiö pitää ennallaan arvionsa liiketoimintansa kehittymisestä tänä vuonna.

Se tarkoittaa, että liikevaihto ilman valuuttakurssien ja yrityshankintojen ja -myyntien vaikutusta kasvaa yhtiön arvion mukaan tänä vuonna enintään kaksi prosenttia ja oikaistun liikevoiton osuus liikevaihdosta kasvaa 13–14 prosenttiin.

”Tavoittelemme kasvu- ja laajentumisstrategiallamme kilpailukykyisempiä pilviteknologioiden ja datan mahdollistamia palveluja. Uskomme, että voimme proaktiivisesti [ennakoivasti] edistää nykyisten ja tulevien asiakkaidemme uudistumista nopeammin”, arvioi toimitusjohtaja Alkio.

Tieto-Evryn tilauskanta oli syyskuun lopussa 3 153 miljoonaa euroa, josta yhtiö arvioi laskuttavansa tänä vuonna 18 prosenttia.

Oikaisu 26.10. kello 8.30: Artikkelissa oli aluksi väärin yhtiön liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä.

Artikkeliin liittyviä aiheita