Valmetin tilauskanta uuteen ennätykseen, liikevoitto kasvoi 19 prosenttia - Talous | HS.fi

Valmetin tilauskanta uuteen ennätykseen, liikevoitto kasvoi 19 prosenttia

Valmetin tulosohjeistus tälle vuodelle pysyy ennallaan, ja yhtiö arvioi sekä liikevaihtonsa että liiketuloksensa kasvavan viime vuodesta.

Konepajayhtiö Valmetin tilauskanta saavutti ennätystason.

26.10. 13:23

Konepajayhtiö Valmetin liikevoitto kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä 19 prosenttia. Yhtiön liikevoitto oli heinä–syyskuussa 95 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavan ajan tulos oli 79 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto kasvoi 12 prosenttia 832 miljoonasta eurosta 935 miljoonaan euroon.

Yhtiö kertoo, että sen saadut tilaukset kasvoivat 58 prosenttia 1 107 miljoonaan euroon. Valmetin mukaan tilaukset kasvoivat Aasian ja Tyynenmeren alueella, Pohjois-Amerikassa sekä EMEA-alueella eli Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella. Etelä-Amerikassa saadut tilaukset pysyivät edellisvuoden tasolla, Kiinassa ne laskivat.

”Saadut tilaukset kasvoivat kaikilla liiketoimintalinjoilla”, toteaa toimitusjohtaja Pasi Laine osavuosikatsauksessa.

”Tilauskantamme saavutti ennätyksellisen 4,2 miljardin euron tason ja on 942 miljoonaa euroa korkeampi kuin vuoden 2020 lopussa.”

Valmetin tulosohjeistus tälle vuodelle pysyy ennallaan. Yhtiö arvioi, että liikevaihto kasvaa tänä vuonna viime vuoden 3 740 miljoonasta eurosta. Myös tuloksen Valmet arvioi kasvavan tänä vuonna viime vuoden 365 miljoonasta eurosta.

Yhtiö arvioi, että lyhyen aikavälin markkinanäkymä palveluille on parantunut hyväksi ja lyhyen aikavälin markkinanäkymä pehmopaperille on heikentynyt tyydyttäväksi.

Osavuosikatsauksessaan Valmet toistaa hyvän lyhyen aikavälin markkinanäkymän automaatiolle, sellulle, ja kartongille ja paperille sekä heikon lyhyen aikavälin markkinanäkymän energialle.

Valmetin ja venttiiliyhtiö Neleksen yhdistymissopimus allekirjoitettiin heinäkuussa, ja yhteensulautuminen sinetöitiin syyskuussa. Toimitusjohtaja Laine kertoo, että sulautumisen suunniteltu täytäntöönpanopäivä on 1. tammikuuta 2022. Se edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää, joten muutokset ovat mahdollisia.

Sulautumisen täytäntöönpanoon asti Valmet ja Neles harjoittavat liiketoimintojaan erillisinä ja itsenäisinä yhtiöinä, osavuosikatsauksessa todetaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita