Fortumin tytäryhtiö Uniper antoi positiivisen tulosvaroituksen ja kertoi miljardien negatiivisesta kertaerästä - Talous | HS.fi

Fortumin tytäryhtiö Uniper antoi positiivisen tulosvaroituksen ja kertoi miljardien negatiivisesta kertaerästä

Yhtiön mukaan positiivinen tuloskehitys johtuu pääasiassa hyödykehintojen jatkuvasta ja voimakkaasta noususta etenkin Euroopan kaasu- ja sähkömarkkinoilla.

Fortumin saksalainen tyräyhtiö Uniper antoi positiivisen tulosvaroituksen.

21.10. 16:35 | Päivitetty 21.10. 18:03

Energiayhtiö Fortumin saksalainen tytäryhtiö Uniper nostaa tulosennustettaan kuluvalle vuodelle.

Yhtiö arvioi oikaistun liikevoittonsa olevan 1 050–1 300 miljoonaa euroa, kun aiempi arvio oli 800–1 050 miljoonaa euroa. Oikaistun nettotuloksen yhtiö arvioi olevan 850–1 050 miljoonaa euroa aiemman 650–850 miljoonan euron sijaan.

Lisäksi Uniper kertoo, että sen alustava oikaistu liikevoitto tammi–syyskuulta 2021 on noin 600 miljoonaa euroa, kun viime vuoden vastaava lukema oli 405 miljoonaa euroa.

Uniperin mukaan positiivisen tuloskehityksen taustalla on pääasiassa hyödykehintojen jatkuva ja voimakas nousu etenkin Euroopan kaasu- ja sähkömarkkinoilla, joilla Uniperilla on yhtiön mukaan merkittävää kaasun välitykseen ja varastointiin liittyvää liiketoimintaa.

Tulosvaroituksen yhteydessä Uniper kertoi myös suuresta negatiivisesta kertaerästä. Yhtiön noin seitsemän miljardin euron negatiivinen erä liittyy johdannaisten käyvän arvon muutoksiin.

Kertaerä on kirjanpidollinen. Luku näkyy siten Uniperin ja Fortumin virallisissa, mutta ei vertailukelpoisissa tunnusluvuissa.

Uniper on Fortumin suurin liiketoimintasegmentti, ja sillä on merkittävä vaikutus Fortumin tulokseen.

Fortum kertoo, että Uniper-segmentin alustavan vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan olevan noin 10 miljoonaa euroa vuoden kolmannella neljänneksellä ja vastaavasti noin 540 miljoonaa euroa tammi-syyskuussa 2021.

Uniper julkaisee osavuosikatsauksensa tammi–syyskuulta 5. marraskuuta, Fortumin osavuosikatsaus on luvassa viikkoa myöhemmin.

Oikaisu 21.10. kello 18.00: Artikkelissa käytettiin aiemmin virheellisesti termiä alaskirjaus. Kyseessä on negatiivinen kertaerä.

Artikkeliin liittyviä aiheita