Ruotsalainen Afry ostaa Vahanen-yhtiöt - Talous | HS.fi

Ruotsalainen Afry ostaa Vahanen-yhtiöt

Yhtiöt eivät kerro tiedotteissaan kauppahintaa.

Vahanen-yhtiöiden merkittävä omistaja Risto Vahanen työskenteli kesämökillään Puumalassa vuonna 2014.

25.10.2021 16:23

Ruotsalainen suunnittelukonsulttiyhtiö ÅF Pöyry eli Afry on solminut ostavansa kiinteistö- ja rakennusalan konsulttiyhtiön Vahanen-yhtiöt.

Yhtiöt eivät kerro tiedotteissaan kauppahintaa. Yrityskauppa vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Yhtiöt odottavat saavansa kaupan päätökseen viimeistään vuoden loppuun mennessä.

”Olemme saaneet useita yhteydenottoja varteenotettavilta ostajaehdokkailta, ja harkittuamme asiaa huolellisesti vastasimme myöntävästi Afrylle”, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty tiedotteessa.

Vahanen-yhtiöiden suurin yksittäinen omistaja on 46 prosentin omistusosuudella Risto Vahanen, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2000 Jolon panttivankikriisin kautta. Vahasen lisäksi yhtiötä omistavat institutionaaliset sijoittajat ja yhtiön toimiva johto.

Vahanen-yhtiöiden emo- ja tytäryhtiöiden lisäksi Afryn omistukseen siirtyvät myös Vahanen-yhtiöiden vähemmistöosakkuusyhtiöt. Kaikkiaan myyjiä on noin 30 kappaletta.

Afryn Suomen-maajohtaja Kalle Rasinmäen mukaan yhtiön tavoitteena on vahvistaa jalansijaansa Pohjoismaissa.

”Vahasen avulla voimme tarjota entistä monipuolisempia ja kattavampia palveluita suomalaiselle kiinteistösektorille ja vahvistaa ympäristöosaamistamme", Rasinmäki sanoo.

Vahanen-yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna 45,6 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 500 ihmistä kymmenellä paikkakunnalla Suomessa sekä Virossa että Romaniassa.

Afry syntyi vuonna vuonna 2019, kun ruotsalainen ÅF osti Helsingin pörssissä noteeratun suunnitteluyhtiö Pöyryn 611 miljoonalla eurolla. Yhtiöllä on nykyisin noin 16 000 työntekijää.

Artikkeliin liittyviä aiheita